И последният италиански участник в Лига Европа напусна надпреварата. Макар Рома да стигна до победата с 2:1 над Лион на своя "Олимпико", това се оказа крайно недостатъчно за продължаване на четвъртфиналите и така Серия А остава без представител на тази фаза. 

"Вълците" не спряха да атакуват през целия мач, но направиха над половин дузина непростими пропуски. За сметка на това французите поведоха с първия си точен удар чрез Муктар Диакаби, но веднага Кевин Строотман изравни. Автогол на Лука Тосар в 60-та минута върна надеждите на "вълците", но това беше всичко и в крайна сметка с общ резултат 5:4 Лион се класира напред. 

Тъй като имаха да наваксват два гола изоставане, момчетата на Лучано Спалети се хвърлиха в бесни атаки от самото начало. Но имаха или страхотен малшанс, или проявиха ужасяващо неумение пред гола.

Още в 6-та минута Антонио Рюдигер изстреля силен удар, който се отклони в напречната греда. Веднага след това Мохамед Салах при добавката стреля опасно, но вратарят Антони Лопес показа невероятна класа, както впоследствие и през целия мач, отразявайки по великолепен начин.

В 12-та минута отново Салах имаше шанс да се разпише, но ударът му от наказателното поле отново беше отразен по страхотен начин от Лопес. Обръчът около вратата на французите се стягаше все повече, но те поведоха от нищото.

В 15-та минута Матийо Валбуена центрира от пряк свободен удар и качи топката на главата на непокрития Муктар Диакаби, който със силен удар простреля стража на Рома - 1:0 за Лион и шок за всички на "Олимпико".

Поне обаче последва светкавичен отговор за домакините. В следващата атака и те стигнаха до пряк свободен удар, от който Даниеле де Роси намери Кевин Строотман на далечната греда, той се пребори да стреля от неудобна позиция и макар Лопес да закачи топката, тя се оплете в мрежата му за 1:1.

Така задачата на "вълците" да отбележат още два гола остана. Но пропуските им пред вратата на "хлапетата" следваха един след друг. Едно от най-чистите положения се откри пред Раджа Наинголан в 33-та минута, но топката със сантиметри не намери целта.

До почивката още два страхотни пропуска направи авторът на попадението Строотман, а нов гол така и не падна през първите 45 минути. А след подновяването на играта "джалоросите" продължиха да налитат като оси.

Малко след първия съдийски сигнал за второто полувреме Раджа Наинголан имаше възможност да даде преднина на тима си, но ударът му беше избит от защитник и шансът беше осуетен.

Натискът продължи и просто нямаше как да не даде резултат. Това се случи в 60-та минута, макар и малко щастливо. Тогава Стефан ел Шаарави проби в наказателното поле и центрира успоредно на голлинията. Там никой от неговите съотборници не успя да засече топката, но това направи играчът на Лион Лука Тосар и си вкара автогол - 2:1 за Рома.

В 64-та минута удар на Ел Шаарави мина на сантиметри встрани от гредата, а при ответната атака Максуел Корне от вратарското поле можеше да реши всичко в полза на Лион, но ударът му мина на сантиметри над вратата.  

Последваха неколкократни възможности за Рома, а гол на италианците беше отменен заради нарушение в атака четвърт час преди завършека на двубоя. В 77-та минута Корентен Толисо стреля опасно от границата на наказателното поле, но вратарят изби. 

В 85-та минута всичко можеше да свърши, когато Максуел Корне излезе сам срещу вратаря на Рома, но тръгна да го преодолява и топката беше избита от краката му, вместо да се озове в мрежата на домакините. 

В последните секунди Един Джеко стреля много хубаво с глава, но топката мина малко над вратата и в крайна сметка не пожела да посети мрежата на Лопес. И така всичко окончателно свърши за Рома в турнира и Лион продължи напред в Лига Европа, чакайки жребия в петък следобед.