Манчестър Юнайтед победи Копенхаген с 1:0 и се класира за полуфиналите на Лига Европа. "Червените дяволи" стигнаха трудно до успеха, след като трябваше да играят продължения, за да постигнат победа. След 0:0 в първите 90 минути, английският гранд бе преобразен в продълженията след влизането на Хуан Мата. Победата дойде с гол на Бруно Фернандеш в 105-ата минута от дузпа.

Преди това в петата минута от първото продължение Бруно Фернандеш даде аванс на "червените дяволи" от дузпа. В След 90 минути двата отбора не си отбелязаха попадения и ще трябва да решат сблъсъка в продължения или евентуално дузпи. 

"Червените дяволи" реализираха в края на първото полувреме чрез младата звезда на тима Мейсън Грийнууд, но голът бе отменен заради засада. През втората част попадение на Маркъс Рашфорд бе отменено заради нова засада. Малко след това Бруно Фернандеш нанесе мощен удар в гредата.


Срещата се играе на неутрален стадион - "Райненергищадион" в германския град Кьолн и ще можете да я следите на живо в Gong.bg.


В 13-ата минута ФК Копенхаген можеше да открие резултата. Байи успя да блокира Дарами в наказателното поле. Няколко минути по-късно защитата на Ман Юнайтед отново трябваше да се справя с нападение на датчаните. Нелсон спечели въздушен двубой, а Уилямс трябваше да изчиства почти от голлинията. Копенхаген пак създаде опасност пред Ромеро. В 18-ата минута Дарами финтира Байи в наказателното поле, но ударът му бе отклонен от Магуайър. Последва разбъркване и опит за нов удар, но отбраната на Юнайтед успя да изчисти. Младокът нахлу добре в наказателното поле, но се забави и изпусна момента, за да нанесер решителния удар.

В следващите минути Манчестър Юнайтед вдигна темпото и подобри играта си. Бруно Фернандеш бе на отлична позиция в наказателното поле, но ударът му с глава мина над вратата.

След като топката напусна терена, съдията Клерман Тюрпен посочи бялата точка за дузпа заради падане на Антони Марсиал. Реферът обаче бързо отмени решението. Ситуацията бе разгледана с ВАР, а на повторението се видя, че няколко играчи на английския тим бяха в засада.

В тези минути обаче "червените дяволи" натиснаха и няколко добри атаки, но те не завършиха с опасност пред вратата на датчаните.

В заключителните минути на първата част младата звезда на "червените дяволи" Мейсън Грийнууд реализира попадение, но след разглеждане на ситуацията с ВАР, попадението бе отменено заради засада на нападателя.

Манчестър Юнайтед стартира агресивно втората част и опита висока преса срещу Копенхаген. В началните минути Фред шутира от границата на наказателното поле, но топката не попадна в мрежата на датчаните.

В 56-ата минута нов гол за английският тим бе отменен. Мейсън Грийнууд стреля в далечния ъгъл, след което топката срещна страничния стълб и се върна в полето. Маркъс Рашфорд стигна първи до топката и реализира в близкия ъгъл, но отново попадението не бе зачетено заради засада.

Натискът на Манчестър Юнайтед продължи и в 62-ата минута Бруно Фернандеш нанесе топовен изстрел, който попадна за трети път в гредата.

Но Копенхаген не показа, че може да се уплаши от това и в 66-ата минута можеше да изненада "червените дяволи". В 66-ата минута резервата Браян Овиедо получи топката на отлична позиция, след като датчаните разиграха отлично в наказателното поле. Нападателят стреля, но топката срещна тялото на Ерик Баи.

Манчестър Юнайтед отговори с нов изстрел на Бруно Фернандеш от около 30 метра, но Йонсон боксира, след което последва мигновен удар на Пол Погbа, но отново стража се намеси решително.

Действията на терена в Кьолн продължиха да се развиват на високи обороти. "Червените дяволи" продължиха да атакуват вратата на Йонсон, но вратарят на Копенхаген не бе застрашен.

В 82-ата минута Варела навлезе в наказателното поле и рязко смени посоката, финтирайки Уилямс, след което падна на тревата и поиска дузпа, но Клеман Тюрпен не посочи бялата точка.

Две по-късно Антони Марсиал нанесе техничен удар, който попадаше в горния ляв ъгъл, но Йонсон протегна ръката си и решително изби в ъглов удар.

Датчаните отговориха с удар от границата на наказателното поле на Винд, но топката прелетя високо над вратата на Ромеро.

В първата минута на добавеното време Антони Марсиал влезе в ролята на своя сънародник Алексис Пинтюро и направи слалом, преминавайки през няколко играчи на Копенхаген. Французинът нахлу в наказателното поле, но бе спрян от перфектния шпагат на Нелсон. Това беше и последното голово положение пред една от двете врати и тимовете ще се опитат да решат двубоя в продълженията.

Още с първия съдийски сигнал в продълженията, Манчестър Юнайтед стартира агресивно и Антони Марсиал се озова в наказателното поле и стреля от малък ъгъл, но Йонсон спаси.

Последва нова атака на "червените дяволи", при която резервата Мата изведе французина на отлична позиция. Нападателят стреля, но отново стражът на датчаните парира изстрела. Действията пред вратата на Копенхаген продължиха да се развиват на високи обороти и отново испанеца подаде към Марсиал. Французинът бе съборен в наказателното поле от Бйеланд и Клеман Тюрпен отново посочи бялата точка. Но този път дузпата не бе поставена под съмнение.

Бруно Фернандеш застана зад топката и с плътен удар в десния ъгъл реализира.

Определено появата на Хуан Мата подейства на англичаните. Испанецът вдъхна необходимата увереност в тима. В 99-ата минута Антони Марсиал за пореден път слаломира през няколко защитици на Копенхаген и върна топката към Мата. Испанецът стреля, но самопожертвователно Йонсон спаси. Бруно Фернандеш стреля с глава отбитата топка, но вратарят на датчаните улови без проблеми.

В 102-ата минута Неманя Матич проби през центъра и подаде на левия фланг към Марсиал. Французинът центрира по земя в наказателното поле, но изстрелът на Хуан Мата премина над вратата.

В тази първа част "червените дяволи" държаха изцяло контрола на двубоя и не допускаха Копенхаген да премине централната част на терена.

В добавеното време на първото полувреме последва нов шанс пред англичаните. Бруно Фернандеш получи на границата на наказателното поле и стреля в левия ъгъл, но Йонсон отново спаси с една ръка, избивайки в ъглов удар.

След последвалия корнер, Мата бе най-съобразителен в наказателното поле, но изстрелът му бе париран, а при добавката Линдельоф нацели левия страничен стълб.

Второто продължение започна с натиск на Копенхаген, но до по-сериозни опасности пред Ромеро не се стигна. В същото време "червените дяволи" опитаха да успокят темпто с многоходови атаки.

В 116-ата минута след добре организирана атака отдясно, топката стигна до Кауфман, но изстрелът му бе блокиран от Линдельоф.

До края на продължението Манчестър Юнайтед запази преднината си и се класира на полуфинал в Лига Европа.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Ромеро, Уан-Бисака, Баи, Магуайър, Уилямс, Погба, Фред, Грийнууд, Фернандеш, Марсиал, Рашфорд

КОПЕНХАГЕН: Йонсон, Дарами, Фалк, Вилд, Пеп Биел, Зека, Стаге, Боилесен, Биеланд, Нелсон, Варела