В среща от група D Милан разгроми Аустрия Виена с 5:1 в турнира Лига Европа. Хеттрик за успеха наниза Андре Силва, Сусо и Чалханоглу се разписаха. За домакините точен беше Боркович.

Хакан Чалханоглу откри резултата в полза на Милан още в 7-ата минута, след като получи добър пас в наказателното поле от Калинич и с прецизен удар откри. Три минути по-късно Андре Силва реализира първия си гол от реализирания хеттрик, след асистенция на Чалханоглу. Измъкна се от отбраната и от десетина метра реализира, след като излъга вратаря.

До почивката отново при добра атака на "росонерите" Силва беше изведен отново от Чалганоглу и вкара топката във вратата за класическото 3:0.

Аустрия Виена се опита да се върне в двубоя с попадение на Боркович в 47-ата минута, след като Холцхаузер центрира от корнер, отбраната на Милан не се справи и допусна попадение.

До края на мача Андре Силва прониза вратата в 56-ата минута, а идеален снаряд от далечно разстояние на Сусо оформи крайния резултат в полза на Милан.

Така миланистите, които загубиха последния си мач в първенството от Лацио, върна самочувствието си в турнира Лига Европа.

В другата среща от групата АЕК победи далеч от дома Риека с 2:1. Попаденията за успеха реализираха Манталос и Христодопулос, а за домакините се разписа Елез.