Изненада беляза вторият мач от групата на Лудогорец в Лига Европа. В него соченият за фаворит Хофенхайм посрещна Брага и загуби с 1:2.

Само преди няколко дни Хофе бе победил Байерн, но срещу португалците не успя да се възползва от предимството си в игрови план и допусна фалстарт.

Секунди, след като бе ударил напречната греда с изстрел, Павел Кадержабек свърши сложното, след като нахлу отдясно в наказателното поле и с перфектно центриране намери Сандро Вагнер, за когото остана само да чукне с глава в опразнената врата.

В края на първото полувреме обаче гостите заиграха доста по-добре, а Жоао Тейшейра стреля на сантиметри от дясната греда.

В добавеното време португалците все пак успяха да изравнят. Рикардо Ешгайо центрира отдясно, Жоао Тейшейра бе оставен сам в наказателното поле и с глава успя отлично да насочи топката към мрежата на Оливер Бауман.

5 минути след подновяването на играта обратът бе пълен. Отново Ешгайо бе ключов като асистира за Диего Соуса, който засече от метър.

В последните 20 минути Хофе опита да стигне поне до равенството, но Андрей Крамарич пропусна няколко великолепни шанса като в 88-ата минута нацели и напречната греда.

Така, въпреки териториалното си предимство, германският клуб и фаворит в групата допусна изненадващо поражение в първия си мач в Лига Европа, а Брага оглави класирането в групата с 2 точки пред Лудогорец и Истанбул Башакшехир.