Манчестър Юнайтед се нуждаеше от продължения, за да отстрани Андерлехт и да се класира за полуфиналите в Лига Европа. В редовното време двубоят завърши при 1:1, колкото бе и резултатът в първия мач.

В продълженията Английският тим победи с 2:1 с попадения на Хенрик Мхитарян в 10-ата и Маркъс Рашфорд в 107-ата минута, а голът за гостите бе дело на Софиан Хани в 32-ата минута.

Лошата новина за "червените дяволи" са контузиите на двама ключови играчи на тима - Златан Ирахимович и Маркос Рохо. Особено тревожна изглеждаше ситуацията с шведския нападател, който нарани коляното си в края на редовното време и бе заменен. Рохо пък напусна принудително още в 23-ата минута на двубоя.

Съмнения за тежка травма на Ибрахимович

Юнайтед загуби ключова фигура срещу Андерлехт

Манччестър Юнайтед и Андерлехт изиграта оспорван и интересен двубоя, като в динамично първо полувреме размениха по един гол. Първият шанс в мача бе за Андерлехт. Още в третата минута Леандер Дендонкер стреля опасно, но прати топката на сантиметри над вратата.

Домакините излязоха напред в резултата в 10-ата минута след като Хенрик Мхитарян завърши добра атака. Маркъс Рашфорд напредна и подаде към Мхитарян, който овлада и вкара за 1:0 в полза на "червените дяволи".

Само две минути по-късно Пол Погба опита удар с глава, но испанският вратар на гостите Рубен Мартинес спаси. Стражът се намеси отлично и при изстрел на Джеси Лингард минута след това.

Футболистите на Андерлехт продължиха да търсят изравнително попадение и Серхио Ромеро трябваше да спасява вратата си в 21-ата минута след удар на Франк Ачемпонг от близко разстояние. Пак Ромеро реагира навреме в 26-ата минута, за да отрази изстрел на Дендонкер.

В средата на първото полувреме Юнайтед остана без Маркос Рохо, който се контузи и Жозе Моуриньо бе принуден да го замени с Дейли Блинд.

Усилията на Андерлехт бяха възнаградени в 32-ата минута. Софиан Хани се оказа на точното място след като минута по-рано Юри Тилеманс удари греда, топката отскочи в краката на Лукаш Теодорчик и стигна до Хани, който реализира за 1:1.

До почивката Маркъс Рашфорд имаше удобна възможност в 36-ата минута, стреляйки обещаващо към вратата на белгийския тим, но пропусна.

Атмосферата преди Ман Юнайтед - Андерлехт

Пропуските за домакините не липсваха и през второто полувреме. Пет минути след подновяването на играта Люк Шоу пропиля нов шанс за Манчестър Юнайтед след като не успя да намери свободен съотборник пред голлинията на Андерлехт. Между 65-ата и 70-ата минута Маркъс Рашфорд на два пъти можеше да се разпише, но пропусна. Особено фрапантен бе вторият му пропуск, когато Рашфорд излезе очи в очи с Рубен Мартинес и не успя да преодолее вратаря.

Златан Ибрахимович също не успя да даде преднина на "червените дяволи" в 71-ата минута, а малко по-късно и Пол Погба стреля неточно към вратата на гостите.

Ибрахимович пропусна нов шанс в 82-ата минута след като получи от Макъл Карик, но стреля неточно.

Манчестър Юнайтед имаше нова възможност да стигне до успеха минута преди края на редовното време след като Златан Ибрахимович пусна към Маркъс Рашфорд, но 19-годишният нападател не успя да отбележи, а мачът отиде в продължения.

Буквално в последните секунди на редовните 90 минути Златан Ибрахимович се контузи и бе заменен преди продълженията.  Ибрахимович се приземи лошо след борба за висока топка, кракът му се изви неестествено и коляното му поддаде.

Манчестър Юнайтед бе по-настоятелният тим в продълженията. В 98-ата минута Маруан Фелайни стреля с глава, но прати топката встрани от вратата. Три минути по-късно домакините вкараха топката в мрежата на Андерлехт, но голът не бе зачетен заради нарушение на Фелайни.

В края на първото продължение пак Маркъс Рашфорд се озова в добра позиция, но ударът му бе блокиран от защитник.

Вторият гол за "червените дяволи" все пак падна в началото на второто продължение. Маркъс Рашфорд успя да се разпише след пас от Маруан Фелайни с хубаво изпълнение направи резултата 2:1.  

След гола на Юнайтед гостите опитаха да върнат попадението и евентуално с гол на чужд терен да продължат напред в турнира. В 116-ата минута Франк Ачемпонг можеше да стори именно това, но Серхио Ромеро спаси вратата си.

Три минути по-късно Антони Марсиал вкара топката във вратата на Андерлехт след хубава комбинация с Хенрик Мхитарян, но голът не бе зачетен заради засада и в крайна сметка резултатът остана 2:1.