Арсенал започна с победа участието си в Лига Европа. „Артилеристите“ се наложиха с 3:1 при домакинството си на Кьолн на „Емиратс“ от група „Н“ на турнира. Началото на срещата бе отложено с един час и вместо, както бе по програма от 22:05 часа, стартира в 23:05. Причината за това бяха безредиците пред стадиона между феновете на двата отбора. Германските привърженици са започнали да бият хора по улиците около стадиона, тъй като от Арсенал отпуснаха само 3 хиляди билета за феновете на Кьолн. Запалянковците, които пътуваха от Германия до Лондон бяха 20 хиляди.

Давид Оспина допусна много груба грешка в 9-та минута. Колумбийският вратар не успя да изчисти добре топката и я изпрати в краката на Леонардо Битенкур. След това тя се озова в Йон Кордоба, който с удар от 35 метра изпрати топката в опразнената врата на Арсенал.

Гол на Оливие Жиру не бе зачетен заради засада в 11-та минута на срещата.

Арсенал успя да изравни резултата в 49-та минута, когато Сеад Колашинац с диагонален удар от въздуха разстреля Тимо Хорн.

Арсенал можеше да осъществи пълен обрат в 64-та минута, когато  Ейнсли Мейтланд-Найлс направи много добър пробив и влезе в наказателното поле на Кьолн, след което се озова сам срещу Тимо Хорн, но вратарят се намеси решаващо и изби топката от краката му.

Арсенал успя да поведе с 2:1 в 67-та минута, когато Алексис Санчес с диагонален удар от границата на наказателното поле на Кьолн изпрати топката в левия ъгъл на вратата на Тимо Хорн, който само изгледа как топката влетя във вратата му.

Алексис Санчес стреля от фаул в 75-та минута, но Тимо Хорн спаси.

Арсенал вкара трети гол в 82-та минута. Тио Уолкът излезе сам срещу Хорн, но вратарят спаси удара му, след което при добавката Ектор Бейерин не пропусна да вкара във вратата на „козлите“.

Алексис Санчес се опита от малък ъгъл да вкара много красив гол в 88-та минута, но ударът му не се получи.

Тежки боеве в Лондон забавиха Арсенал - Кьолн

Кьолн можеше да направи по-почетна загубата си в 89-та минута, когато Йон Кордоба подаде към Леонардо Битенкур, който стреля, но ударът му бе блокиран.

Така Арсенал започна с победа в групата.

В другия мач от нея Цървена звезда и БАТЕ Борисов завършиха 1:1.

На 28 септември Арсенал гостува на БАТЕ Борисов, а Кьолн е домакин на Цървена звезда.