Отборът на ТНС пристигна днес в София, повече от два дни преди гостуването си на ЦСКА в плейофа за влизане в групите на Лига Европа. Малкият уелски тим отседна в центъра на столицата, и ще остане в България чак до неделя. Невъзможността да си позволи скъп чартърен полет, а и шанса да се разгледа София накараха ТНС да предпочете дълъг престой тук.

Мениджърът на ТНС Майк Дейвис отговори с усмивка на всички въпроси на Гонг, споделяйки впечатленията, натрупани и миналата седмица от визитата му в България. Той изгледа на живо срещата между ЦСКА и Черноморец, за да види детайлите в играта на „червените”. Ето какво сподели Дейвис:

- Ще бъде труден мач. Аз бях тук, гледах мача миналата седмица, знаем, че ни очаква труден двубой. ЦСКА са страхотен отбор, но ние просто се наслаждаваме на момента, защото сме най-прогресиралия уелски тим в евротурнирите. Затова очакваме с нетърпение това предизвикателство, ще дадем най-доброто от себе си, и се надявам, че ще накараме Уелс да се гордее с нас.

Идвате доста рано за мача, който е в четвъртък.

- Много е трудно да намериш подходящ полет. Е, лесно е да намериш какъвто и да е полет, но ние сме 26 човека, и бе по-трудно да намерим места за толкова много хора. Добре е и защото ще имаме повече време да се адаптираме, да се подготвим. Жегата е доста по-сериозна, отколкото сме свикнали. Освен това, страната ви е хубава, и за момчетата ще е приятно да се срещнат с нова култура.

Наясно сте с жегата в България, вероятно ще е така и в четвъртък, тук е много топло през последните няколко дни.

- Да, знаем, а и влажността е сериозна. Надявам се, че момчетата ще се аклиматизират възможно най-бързо. Но просто ще е хубаво, че ще играем такъв мач, и го очакваме.

Наясно ли сте с проблемите на ЦСКА?

- Да, прочетохме разни неща в пресата. Но според мен това може да е нож с две остриета. Няма да промени по никакъв начин нашият подход към мача. Трябва да си свършим работата, и каквото стане – стане.

Първенството в Уелс също вече започна.

- Да, играхме първия си мач в петък, спечелихме с 5:2. Добър старт, след страхотната предсезонна подготовка, се надяваме да продължим по същия начин в първенството. Затова бе важно да стартираме успешно. Мачът тук е добре дошъл, за да се разнообразим.

Имате ли проблеми с контузии?

- Да, оставихме няколко човека у дома. Ще е трудно, но те трябва да се възстановяват. Липсват ни двама добри футболисти от състава, но трябва да се справим. Разполагам с чудесен състав, така че няма да имаме проблеми.

Добре ли е за вас, че сте домакини на реванша?

- Да, ние се класирахме и в предишния мач, когато гостувахме в първата среща. Но и това може да е както добре, така и не. Ако успеем да вкараме гол тук, ще е страхотен аванс за реванша, но ако не успеем, ще е трудно. Така че е малко по Параграф 22, зависи как ще протече този мач тук.

Хората в България са чували за ТНС най-вече от мачовете с Ливърпул преди няколко години. ЦСКА също е играл някои от най-добрите си европейски мачове точно срещу Ливърпул. Мислите ли, че има някакво съвпадение?

- Този мач с Ливърпул в действителност ни постави нас на европейската карта. Мисля, че хората все още говорят за това. Но серията, в която сме в момента, този сезон, е по-голямо постижение, фантастична работа от страна на момчетата, те могат да се гордеят с това и успехите да ни движат през целия сезон.