Старши треньорът на Астана Станимир Стоилов изрази амбиции да превърне своя отбор в подобие на БАТЕ Борисов, имайки предвид постоянното участие на беларуския гранд в групвата фаза на евротурнирите. 

Стоилов даде обширно интервю пред казахстанския сайт sports.kz, в което сподели впечатленията си от изминалия много успешен сезон за Астана. Той определи като най-голям успех фактът, че в шест европейски мача трибуните на стадиона в Астана бяха пълни, а хората останаха доволни от видяното.

Стоилов, който подписа нов двегодишен договор с Астана, призна, че ще е доволен, ако през следващия сезон отборът му се класира за групите на Лига Европа, тъй като в тях би имал по-голям шанс за класиране напред.

"Ако не позволяваме на сътресенията да повлияят на нашето развитие, а минем през тях гладко - по този начин сме в състояние да направим от Астана отбор, подобен на беларуския БАТЕ", заяви Стоилов.

"Искам да го направя. Сега сме в началото на този път. БАТЕ стигна до Лига Европа, след това два пъти до Шампионската лига, а след това отново в Лига Европа. Това означава, че е постоянен участник в евротурнирите. Ако направим това с Астана, би било като полет в космоса", допълни българският специалист.



Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS