Ивелин Попов: Годината започна добре за мен, дано така продължи

"Когато станахме на практика шампиони не чувствах много какво сме постигнали, но вече започвам да осъзнавам, че сме постигнали грандиозен успех. Вече се появяват клипове как феновете празнуват по улицата, в голяма еуфория са. Тези 16 години са доста дълъг период. Всички са много радостни. Казах и преди, че усещам, че 2017-а ще е моята година. Има още какво да се желае в игрови план от мен, но се надявам годината да завърши добре, както започна", коментира футболист номер 1 на България Ивелин Попов за предаването "Домът на футбола" по телевизия DIEMA SPORT след спечелената Шампионска титла на Русия със Спартак Москва.

"През зимата наистина имах предложения, но тогава ги отхвърлих, защото исках да стана шампион. Доста хора не вярваха, но показах защо съм останал. Един отбор, ако иска да те продаде, няма да те пуска и да играеш и т.н. Има доста спекулации. Искам да се нарадвам на титлата и след това, ако има нещо ще се мисли и ще се говори евентуално", сподели Попов и продължи:

"След спечелването на титлата ще има интерес и от други отбори, така че времето ще покаже. Всеки футболист иска да играе в групите на Шампионската лига, но никой не знае какво ще се случи, така че трябва да сме готови на всичко."

За евентуално завръщане в българското първенство Ивелин Попов заяви:

"Има доста време до тогава. На 29 години съм. Със здравето ми всичко е ОК и мисля, че имам още 5-6 години футбол навън на високо ниво и тогава може да се мисли за връщане. Не виждам кой печели от скандалите и какво цели. За мен е по-добре да има силен шампионат и хората навън да питат за млади футболисти."

За предстоящите мачове с националния тим, Попов каза: "Ще е доста тежко гостуване срещу Беларус, те са сериозен отбор. Победихме ги в България, но тогава мачът бе 50:50. Тогава победихме с по-голямо желание за победата и това трябва да е водещо и сега."

"Спортът и футболът не са война. Трябва да работим в една посока да има силен български шампионат, за да може конкуренцията да ражда нови шампиони. Имам близо 70 мача за националния тим и искам да се класираме на Световното в Русия, поне да се доберем до бараж. Това ще е успех. Много повече са ми хубавите моменти. До момента прави тярнсфери във възходяща линия и мисля, че кариерата ми е добра", заяви още Ивелин Попов.

Свързани материали

  • Ивелин Попов: Годината започна добре за мен, дано така продължи Ивелин Попов: Годината започна добре за мен, дано така продължи
  • Ивелин Попов и голямата радост на Спартак Москва Ивелин Попов и голямата радост на Спартак Москва
  • vesti.bg vesti.bg
профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Русия Спартак Москва Ивелин Попов

Легионери