За футболните фенове първенството на Иран вероятно нищо не говори, но именно там един български футболист гради своята кариера.

Георги Георгиев е юноша на Левски. От дълги години се състезава в чужбина. В момента стражът носи екипа на елитния ирански тим Гостареч Фулад, като това е вторият отбор от местния шампионат в който Георгиев ще играе, след като през пролетта пази вратата на Нафт Масжет Сюлейман.

Настоящият отбор на шуменеца е основан през 2008 г. и е от град Табриз, като амбициите на клуба са през тази година да завърши на позиция, даваща му право на участие в Азиатската шампионаска лига.

Георги Георгиев се съгласи да разкаже повече за живота си в Иран пред Дарик радио.

„Да, интересна дестинация. Преди година и половина имаше една оферта от един ирански отбор, която беше приета от мен и моя агент. Останахме с добри впечатления и в момента съм тук във втория си отбор в Иран. Животът тук е интересен, с други закони и други разбирания. Свиква се. Не е както в Турция, например тук жена ми трябва да е със забрадка, с дълги дрехи. Аз също не мога да ходя с къси гащи, но с всичко се свиква“, започна разказа си Георги Георгиев.

„Имам контакти с местните момчета, но през повечето време гледам да съм си вкъщи. Първенството тук е доста интересно. Когато се играе местното дерби, с двата най-известни клуба от Техеран, на стадиона има по 100 хиляди зрители. Тук сбивания на стадионите няма, по-крайни неща не съм виждал, иначе – има димки“, коментира още вратарят.

„Много топло и много добре се отнасят тук с нашата религия. Следя българския футбол, но колкото ми позволява интернета. Има много ограничения от страна на интернет и телевизия тук. Няма какво да коментирам изваждането на ЦСКА, Литекс и Локомотив Сф, всички знаят, че е загуба за футбола. След последните два мача на националния вярвам, че ситуацията ще се подобри. Трябва да се разчита на колектива, защото сега нямаме такива играчи като Бербатов, Мартин и Стилиян“, каза още Георгиев.

„Сайтове със снимки на жени не може да се влезе. Ако е по-разголена може и да не се отвори снимката, Фексбук тук е забранен“, каза още вратарят.