Националът Станислав Манолев даде първото си интервю за българска медия пред Гонг, в което сподели първите си впечатления след трансфера в Динамо Москва: „Чувствам се много добре. Най-сетне си намерих подходящ за мен отбор. Щастлив съм, че пак ще мога да играя футбол на високо ниво. Това естествено е крачка напред в моята кариера. Знаете в какво положение бях изпаднал в един момент. Някои хора от Холандия се опитаха да ме върнат много назад, но не успяха. И съм много радостен, че отново ще играя футбол на високо ниво”, не скри удовлетворението си от трансфера благоевградчанинът.

„Свиквам бързо с обстановката, защото в последните месеци в Краснодар понаучих руски и вече нямам никакви проблеми в това отношение. Имам и трима-четирима приятели, с които съм играл в Холандия – с Балаш Джуджак бяхме заедно в ПСВ Айндховен. С Алекс Бютнер от Манчестър Юнайтед и Дъглас от Твенте също се засякохме по холандските терени. Всички останали в отбора ме приеха много добре и мисля, че бързо ще свикна с обстановката, с отбора и с всичко останало”, добави един от лидерите в националния отбор на България.

„Наблюдавал съм някои мачове на Динамо и мисля, че стилът им е по-различен от този на Кубан. Но аз все пак съм само от няколко дни в отбора. А и все още наблягаме на физическата подготовка. Тепърва ще се запознавам с изискванията на Станислав Черчесов (б.ред – старши треньора на Динамо). Все още не съм разговарял с треньора на какъв пост смята да ме ползва”, каза още бившият футболист на Литекс, ПСВ Айндховен, Фулъм и Кубан Краснодар.
Той коментира и поставените задачи пред него и съотборниците му в московския гранд: „Естествено, че съм наясно с целите пред Динамо. Това е голям отбор и те са ясни – шампионска титла, участие в Шампионска лига, купата на Русия и добро представяне в Лига Европа. Конкуренцията на постовете, на които играя е доста сериозна, но аз не се притеснявам и ще се боря за титулярно място!”

„Имам голямо желание Ивелин Попов да дойде в Динамо. Треньорът на тима също го иска много. Говорил съм с Попов и той иска много да дойде тук. Но това вече зависи от трансферните суми, от президентите на двата клуба, та дори и от хора на по-високо ниво, които трябва да вземат решение и да осъществят трансфера. Но доколкото знам от Кубан, не искат да го продават. Аз силно се надявам да дойде и да заиграем пак заедно”, категоричен бе Манолев.

„Моята раздяла с Кубан не беше много приятна. Те ми предложиха договор, треньорът също разчиташе много на мен. Но аз предпочетох да дойда в Динамо. Решенията си ги взимам аз. Иначе имам най-добри чувства към бившия ми тим. Все пак те ми помогнаха последните 6 месеца да играя. Приеха ме много добре, за което им благодаря! Но това е футболът – решенията си ги взимам лично аз!”,  завърши националът.