Един от най-емблематичните футболисти на Левски в последното десетилетие Елин Топузаков, който сега защитава цветовете на Апоел Тел Авив заяви пред Гонг, че мечтае за още участия в дербито срещу ЦСКА.

„Надявам се, мисля, вярвам и желая силно един ден да изиграя поне още едно дерби срещу ЦСКА. Времето ще покаже, кога това ще се случи. Наистина, искам да изиграя поне още веднъж този мач”, каза сърцатият защитник.

„За моя радост с Апоел играем срещу Бейтар Йерусалим в понеделник, така че ще гледам в събота мача на Левски срещу ЦСКА. Откакто съм тук нямам много възможности да гледам мачове на „сините”. Не знам какво да очаквам от мача, защото малко по-дълго не съм част от тима. Надявам се Левски да победи. Все пак обаче става въпрос за дерби, което значи мач с много напрежение. Ще стискам палци, отборът на сърцето ми – Левски, да победи”, коментира по телефона от Тел Авив бившият капитан на „сините”.

„Имал съм мачове и с по-голямо напрежение от тези с ЦСКА. Играл съм срещу много по-големи отбори в Шампионската лига и Купата на УЕФА. С годините започваш да играеш този мач повече с опит, отколкото с напрежение. Може би напрежението е по-голямо само, когато си срещу колосите от Европа, където играят по-големи звезди. Ако трябва да бъда честен, не помня първия си мач срещу ЦСКА. Помня обаче много моменти от тези дербита, които са ме карали да съм щастлив. Не е тайна, че победите са доста повече от загубите. Имам три попадения срещу „червените”. Единият гол беше при победа с 2:1 на „Герена”. Вкарах с левия крак, малко след като баща ми беше починал. Успехите срещу ЦСКА осмислят до голяма степен сезона по нататък”, допълни още Елин Топузаков.

„Не знам колко пъти съм играл срещу ЦСКА. Статистиците със сигурност знаят, колко са ми двубоите срещу „червените”. Никога не мога да свикна с червения екип, а го нося вече една година в Апоел”, продължи Топчо.

„Не отричам, че се чувам често с Емил Велев. Често говоря и със Станимир Стоилов, който ми беше дълги години треньор. Имам нужното уважение към тях, защото заедно сме си вадили хляба. С Велев и Мечо Телкийски не сме говорили за нашето връщане на „Герена”. По-скоро сме обсъждали, какво става в България и тук в Израел”, сподели още изигралият 12 сезона на „Герена” футболист.

„Не знам, какво точно е казал господин Тодор Батков за евентуалното ни връщане в Левски. Аз уважавам много господин Батков, той е направил много за Левски. Отношенията ни винаги са били кристално ясни, разбирали сме се по мъжки и само с две думи. Не знам дали има такива намерения, да се върна на „Герена”. Имам договор до лятото, но след месец и половина с мен може да разговаря с мен.”

Топузаков допълни, че трудно би играл за друг български клуб освен Левски. „Има едно клише, никога не казвай никога. Струва ми се много трудно, но животът може да ти предложи някаква изненада. Казвал съм го много пъти, че отборът на сърцето ми е Левски. Мисля, че даже съм го доказал. Тук не става въпрос за приказки, делата са го показали”, отсече любимецът на Сектор Б.

Попитан има ли шанс някога да премине в ЦСКА? Топузаков отговори: „Този въпрос е безпредметен”!

„По-принцип рядко познавам в прогнозите. Искам да заложа на 1:0 за Левски, с гол на Гонзо”, завърши човекът, който поздравяваше 12 години „сините” запалянковци след всеки мач.