Старши треньорът на Астана Станимир Стоилов направи любопитни разкрития относно своето решение да остане начело на казахстанския шампион и през следващите две години.

След фурора, който постигна с Астана, Стоилов бе обект на интерес от доста клубове, а самият той призна, че хората най-вероятно ще го помислят за глупак, ако знаят каква оферта е отхвърлил от Китай.

"Дори днес имаше оферта от отбора от турската Суперлига. Получих я на имейла си и трябваше само да подпиша", разкри българинът в интервю за sports.kz.

Стоилов иска да направи от Астана втори БАТЕ Борисов

"Многократно съм казвал, че в моя живот парите не са най-важното. Аз нямам проблеми с финансите. През тези два сезона свършихме добра работа в Казахстан. Видях, че донесохме радост на казахстанските фенове.“

„С наближаването на края на предишния ми договор, казах на агента ми - нека първо се разберем с Астана. 'Ако аз не съм удовлетворен от предложението на казахстанския тим или те не искат да подновим договора, само тогава може да ми покажеш другите оферта.' След като се ръкувах с президента на Астана, агентът ми ми показа три варианта. Единият от тях беше много привлекателен от финансова гледна точка. Налице бяха много сериозни пари."

Стоилов: Изгоних Курдов от Астана заради непрофесионално отношение

На последващ въпрос, дали това предложение е било от Китай, Стоилов отговори: "Да, благодарение на моя агент. Ако хората разберат каква е разликата в цифрите в сравнение с офертата от Китай, най-вероятно ще си помислят, че съм глупак."

"Направих своя избор. Може би това е риск, защото във футбола не може всяка година да постигаш успех. Честно казано, много приятели ми се обадиха и ми казаха: 'Махай се от там, щом имаш предложение - винаги ще можеш да се върнеш.' Но да останеш на върха е много по-трудно, отколкото да се качиш на него. И аз реших да остана."

Избраха Мъри Стоилов за треньор на годината в Казахстан, Херо трети

"Ако отборът играе зле, това означава, че ние сме виновни. Хората в Казахстан ме уважават, а доказателства е любовта на феновете", допълни Стоилов. 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS