Наставникът на Астана Станимир Стоилов коментира спечелената титла в първенството на Казахстан, след като в последен мач тимът му победи Актобе с 1:0. Той коментира и вероятността да остане начело на тима.

"Много съм щастлив, че за втори пореден път станахме шампиони. Всички коментираха и говореха, че ако играеш в Шампионската лига, то нямаш сили за другите фронтове. Аз коментирах, че ще се борим на 3 фронта. Ако отборът се ротира добре, намира се в правилната форма, ако футболистите се подготвят добре и почиват добре, то силите са налице. Имахме доста добро съперничество с Кайрат до края на шампионата, а от това казахстанския футбол се развива", заяви Стоилов пред sports.kz.

"Искам да благодаря на президента на клуба, който даде възможност на мен и играчите да покажем способностите си. Искам да поздравя и целия треньорски щаб, феновете и футболистите. Всички свършихме много работа. Футболистите са главните виновници за успеха на Астана, когато има високи цели, футболистите ги изпълняват. Винаги трябва да има високи цели", допълни българският наставник.

"Ако агентите ми успеят да се договорят относно нов договор, аз ще съм радостен да продължа работата си тук. Отборът направи огромна крачка напред, искам да продължавам с победите и в бъдеще. Нашият десерт ще е участието в Шампионската лига и Купата на Казахстан", коментира Стоилов бъдещето си в Астана.

"Когато има голяма пауза винаги има проблеми. Част от чужденците имат повиквателни за националните си отбори, идват в последния момент и губят ритъм. Добрата пауза е 5 дни, както беше преди двубоя с Актобе. Не искам да губя игровия ритъм и агресията, която демонстрирахме днес. След сложния игрови график ние бяхме агресивни, играхме до края на мача и вкарахме в последната минута. Това говори за отбор в добра форма и играещ до край", коментира Стоилов въпрос дали ще е от полза двуседмичната пауза преди мачовете за Купата на Казахстан.

"Изпълнихме всички поставени задачи, когато играеш добър футбол на високо ниво, то си длъжен да спечелиш всичко", коментира още Стоилов.