Халфът Христо Янев и неговият Гренобъл се класираха в Лига 1 за първи път от 45 години насам, а феновете на тима са празнували, къпейки се в градските фонтани до сутринта. Янев честити титлата на ЦСКА и заяви, че с удоволствие би се върнал при червените.

„Никой не ни беше поставил конкретна цел, но всички в отбора знаехме, че имаме качества и амбиция да атакуваме призовите места. Радвам се, че се получи, въпреки че имаше много трудности през сезона, като едно изоставане с 12 точки от зоната за влизане, но след това всичко се нареди”, каза Янев.

„Напрежението се усещаше в отбора. Може би затова не успяхме да запишем победа в последния си мач. Важното е, че хиксът ни устройва и че зарадвахме феновете, които от 45 години чакат отборът да се завърне в първа лига.”

„Откакто играем на новия стадион имаме ново лице. Едно е да играеш пред 10-15 хиляди, съвсем друго е да играеш пред 20-25 хиляди. Феновете са основният ни коз. Радостта се чете по лицата на хората, които до сутринта се къпаха във фонтаните в града. До 4-5 часа имаше фенове със знамена по улиците.”

„Засега оставам в Гренобъл. Имам и опция в договора, която ми позволява да играя още една година тук и се надявам тя да бъде така приятна, както досегашните ми две. Изключително приятно съм изненадан от нивото на футбола и от отношението на хората, и на всички работещи в клуба към нас.”

„За мен ЦСКА е много важен отбор. Това, което ЦСКА ми е дал никога няма да го забравя. Винаги мога да се върна и да играя в ЦСКА, и имам желание един ден да се върна, и да играя там. Искам да се възползвам от възможността да честитя титлата на ЦСКА, защото те го направиха по един категоричен начин.”

„Ако искаме да се подобри клубния футбол в България, всички отбори трябва да заиграят на по-високо ниво, за да може Левски, ЦСКА и водещите отбори да се представят на по-силно в евротурнирите”, каза още Христо Янев.