Българският национал Георги Пеев призна в интервю за Гонг, че неговият клуб Амкар Перм има сили да се бори дори за титлата в руското първенство.

„Преди време казах, че заслужаваме място в първата петица. Ставаше дума за миналото първенство. Всички ми се изсмяха, но за малко щеше да стане. Сега казах и на ваши колеги в Русия, че Амкар ще се бори за място в тройката. Даже и за шампионската титла. Казах го малко на майтап, но смятам, че имаме такава възможност. По-хубаво е амбициите и целите да са високи”, заяви Георги Пеев, който вчера донесе победата на клуба от Перм срещу Локомотив Москва.

„Ние ще продължим да играем мач за мач. Целта ни е да запазим позициите, които имаме в този момент”, допълни по темата юношата на Локомотив София.

„Този път с Мартин Кушев си разменихме ролите. Той подаде, а аз вкарах. Напредна по левия фланг, подаде ми, а аз с едно докосване вкарах, като топката направи особена парабола и се удари в гредата и влезе в мрежата. Всички са щастливи, че сме втори. Няма еуфория, но има голямо задоволство”, разкри десният халф на Амкар Перм.

„Интерес има към почти всички играчи на Амкар. Аз подписах нов договор и съм много доволен от условията. Парите не са най-важното нещо. Приятно ми е, че отборът играе добре и винаги го прави пред пълни трибуни”, отбеляза още Гошо Пеев.

„Искам да отбележа и за националния отбор. Както се развиват нещата, предполагам че няма да се разчита на мен. Заради това избягвам да коментирам националния отбор. С Пламен Марков се видяхме след финала за Купата на Русия. Дори пътувахме заедно на връщане към България. Честно да ви кажа, не сме говорили на тема „национален отбор”. Знам с каква цел беше в Русия. Ние уж направихме силен мач, но не съм се интересувал, какво му е мнението”, завърши Георги Пеев изказването си пред сайта Gong.bg.