Младият национал Георги Миланов вече се ползва с отлично име в своя клуб ЦСКА Москва. Само на 22 години, Миланов е един от любимците на феновете на московските "армейци" и се утвърди в състава на Леонид Слуцкий.

"Вече се чувствам комфортно в ЦСКА. С всички футболисти съм в добри отношения. Прекарвам малко повече време със Зоран Тошич и Елвер Рахимич. И преди да дойда знаех, че в ЦСКА има страхотен колектив. Всеки ден се убеждавам, че това е така. При нас няма звезди, всички момчета са земни, нормални," сподели Георги пред "Известия" в Русия. Ето какво още заяви той:

Промени ли се ролята ти в отбора след напускането на Кейсуке Хонда?
- Не, не изпълнявам неговите функции. По-скоро играя на позицията на Расмус Елм. И в националния отбор на България, и в Литекс, играех именно като атакуващ полузащитник. Тази позиция ми е присъща. Но най-важното е да играя, ще го правя там, където смята за нужно треньорът. Ако трябва, ще бъда и десен бек.

Може ли да се каже, че Леонид Слуцкий е най-добрият треньор, с който си работил досега?
- Не искам да правя такива сравнения. Но Леонид Викторович наистина е прекрасен треньор.

В Литекс получихте много оферти, но защо избрахте точно ЦСКА?
- ЦСКА е голям клуб, носител на Купата на УЕФА. Всяка година играе Шампионска лига. Никога не съм съжалявал за избора си. Посъветвах се с Христо Стоичков, който също смяташе, че ЦСКА е най-добрият избор.

Какви отбори предпочиташ да се паднат на ЦСКА в Шампионската лига?
- Нямам претенции, с който се паднем - с него ще играем. Дори да е Барселона.

Какви места обичате на посещавате в Москва?
- Обичам спокойните места. Не ми харесват шумните. Чувствам се най-добре у дома. Още съм млад, трябва да се развивам, а не да се се разсейвам.