Българският национал Елин Топузаков отрече да има контузия и проблеми с треньорското ръководство на Апоел Тел Авив. Защитникът вчера игра цял мач за своя клубен тим, който загуби шансовете за титла след поражението с 0:1 от Макаби Хайфа.

„Разбира се, че е неприятно да загубиш титлата, след като 30 мача си се борил за нея. Загубихме най-важния мач. Има разочарование и доста ме е яд, но футболът е такъв. Реално погледнато вчера не заслужавахме да победим, така загубихме титлата”, коментира пред Гонг Топузаков.

„Моята цел беше да стана първи. Затова мислех, затова се борих през цялата година. Миналата година дойдохме в много труден момент и спасихме отбора от изпадане. Сега се старахме да станем шампиони, но не се получи. Накрая напрежението ни дойде в повече, защото имаме много млади играчи в отбора. В последния мач всичко се реши, макар че на теория имаме някакви шансове, но аз не вярвам да се получи”, продължи бившият капитан на Левски и актуален национал на България.

„Информациите, че съм контузен и че съм имал проблеми с треньора са абсолютно неверни. Здравословно съм много добре, а с треньора съм в отлични отношения. Играя във всички мачове по 90 минути. Ако Станимир Стоилов прецени да ме викне за националния отбор, аз ще съм на линия. Чувствам се в доста добра форма, защото играя редовно”, обясни още Елин Топузаков.

„Все още бъдещето ми е неясно. Засега не съм говорил с никой от ръководството. Договорът ми изтича с края на този сезон. Предполагам, че изчаква да видят, дали ще станем шампиони, или не. На този етап няма нищо конкретно. Като свърши сезонът, ще чакам оферти и ще преценявам, кое предложение да предпочета. Досега бях концентриран върху изявите си в Апоел и борбата за титлата. Вече ще се замисля и за бъдещето си”, призна българският бранител на един от израелските грандове.

„До този момент престоят ни в Апоел е много положителен. С Телкийски дойдохме в труден момент и успяхме да помогнем. Спасихме се от изпадане. Играхме финал за купата, който загубихме нелепо. Тази година се борим за титлата, така че периодът е добър. Имаше много положителни емоции. Получих голяма обич от феновете, а това е най-важното”, анализира престоя си в Апоел Топузаков.

„Вярно е, че тук обръщат голямо внимание на приятелката ми и на мен. В Израел постоянно гледат да снимат известните хора. Ние не се оплакваме, вече свикнахме с това. За година и половина научих, че това е в реда на нещата”, заяви Топчо за Гонг.

„Знам, че имаше интерес от страна на Сампдория към мен. Предполагам, че когато свърши сезонът в различните първенства, отборите ще подготвят своите стратегии за следващия сезон. Тогава ще стане ясно, дали този интерес още е жив. Почвам да мисля за бъдещето си, защото договорът ми тук изтича”, допълни Топузаков.

„Всяко предложение би ме поласкало. Още повече, ако идва от Левски. По-голямата част от съзнателния си живот прекарах в Левски. Ясно е как бих се почувствал, ако ме потърсят. Няма смисъл да го обяснявам с много думи”, завърши футболистът, изиграл 12 сезона на стадион „Георги Аспарухов”.