Българският нападател Валери Божинов даде първото си интервю пред родна медия след трансфера в Партизан. Таранът подписа за две години, а днес се прибира от Белград, за да си събере багажа. От вторник Божинов започва подготовка с „гробарите“.

"Треньорът и спортният директор на Партизан имаха много голямо желание да ме привлекат. Почувствах, че ме искат и реших да подпиша с клуба. Показаха ми, че съм важен за тях. Посрещането също беше много топло. Видях, че ме искат, държат на мен и искат да играя за тях. Привлече ме и фактът, че отборът ще играе квалификации за Шампионската лига. Партизан почти всяка година става шампион на своята страна. Надявам се да спечеля много купи и да изкарам своя договор, който е за две години“, сподели Божинов пред Гонг.

"Ще се радвам, ако се паднем в квалификациите с Лудогорец. Като българин ще ми е приятно да играя срещу тях. Лудогорец е клуб, който направи фурор в последните две-три години и постигна много успехи, но ще се радвам да премерим сили“, добави нападателят, който ще играе при „гробарите“ с номер 86.

"Партизан е голям клуб, който има много публика. Те са като Левски в България, много хора ги подкрепят и се играе под напрежение. Така беше и в Левски, но точно това ми допада. Искам да спечелим много отличия, а в личен план да се представям добре и да бележа голове“, завърши Валери.