Българският нападател Валери Божинов стана на 30 години и празнува своя рожден ден в Белград. След няколко дни неговият Партизан ще поднови мачове в местното първенство, а основната цел пред „гробарите“ е да спечелят Купата на Сърбия.

„Чувствам се добре на 30 години. Това е възраст, в която трябва да станеш по-мъдър, все пак тройката вече е отпред. Трябва да си по-мъдър, както в кариерата си, така и в личния живот. Честно да ви кажа, аз се чувствам като на 20 години“, сподели Божинов пред Гонг.

„Пожелавам си да бъда жив и здрав, това е най-важното. Искам да спечелим Купата на Сърбия с Партизан и да стана голмайстор на първенството. След това през лятото да направя трансфер в клуб от силно първенство. Играе ми се много. Искам да продължа още 7-8 години, стига краката да ме държат. Това зависи и от мен, трябва да се грижа за тялото си. Искам да направя силен сезон“, добави нападателят на Партизан.

„Трансферът в Китай пропадна окончателно, но не знам каква е причината. Това е решено от нашите ръководители. Ние си имаме президент и спортен директор. Те знаеха добре, какво е моето желание“, каза още таранът.

Божинов: Съжалявам, че не съм се родил в Сърбия

„Ще го обясня пак, защото може и да не е разбрано добре. Не е нормално хората в Италия и Сърбия да ме уважават повече. В България винаги се набляга на разни „малки котета“, жени и други тъпотии. Аз винаги съм предпочитал да помагам на хората. Така направих и с момчето от ЦСКА /Головодов/. Научих от Спортно шоу Гонг, че баща му е зле и му помогнах, но за съжаление човекът си отиде. Винаги съм се старал да помагам на хора, които имат нужда, но вечно се говори за „малки котета“ и други простотии. Не е нормално в България да не уважаваме Стоичков и Бербатов. Колко футболисти имаме, които са се изявявали в големи отбори, градове и първенства?“, завърши Валери Божинов пред Дарик радио и Гонг. 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS