Националът Благой Георгиев даде интервю за Гонг, в което коментира първите си впечатления от новия треньор на Терек – легендата Рууд Гулит. Холандецът дебютира в местната Висша лига със загуба от Зенит. Ето и това, което националът на България сподели специално за Гонг:

- Първо искам да кажа, че Гулит като човек е изключителен. Държи се много човешки с футболистите си. Настроен е приятелски и всичко върви много лесно. Като треньор, вие знаете, какъв футболист беше той. Разбира много футбола. Мисля, че може да ни покаже много неща.

- След като имате такъв треньор, какви са амбициите ви през този сезон?

- Със сигурност ще търсим по-добро представяне от миналата година. Взехме и добри футболисти, така че искаме да влезем поне в Лига Европа.

- Руското първенство става все по-силно. При вас играе вече и фигура като Роберто Карлос, така ли го виждаш и ти?

- Да, а и в бъдеще ще става още по-силно нивото тук. Ние почти бяхме пред трансфер с Форлан, но в последния момент нещо не се получи. Доста футболисти ще идват тук, защото се вливат доста пари. Нормално е първенството да става по-добро, а изискванията по-високи.

- Сигурно те е яд, че сделката с Форлан не е станала факт?

- Да, естествено, че щеше да е много добре да имаме такъв футболист. Имаме достатъчно добри футболисти, за да гоним целите, които имаме пред нас.

- Може ли да направим нещо срещу Швейцария, ти си един от повиканите футболисти от Лотар Матеус?

- Този мач ни се явява като финал, имайки предвид, че не се представяме по най-добрия начин до този момент. Този мач трябва да го вземем на всяка цена. Мисля, че ще го спечелим, а после ще мислим за другите неща. Ще е доста тежко, но се надявам да се класираме. Първо да гледаме този мач, а после ще мислим другото.

- Как се чувстваш като футболист, който тренира при Рууд Гулит, а когато е в националния тим е под ръководството на друга голяма фигура – Лотар Матеус?

- Радвам се, че такива хора са ми треньори. Това ме кара да се раздавам във всяка една тренировка и мач все повече.

- Говореше се, че има интерес от други клубове към теб, факт ли беше това?

- Имаше три-четири реални предложения към мен. Терек прецени, че не трябва да ме пуска, а аз имам договор с клуба. Работодателите казват какво да правя.

- Докога е този договор?

- Имам договор за още една година и половина. Трябва да се съобразявам с Терек. Отборът, ръководството, треньорите и феновете ме обичат, така че аз съм щастлив в Терек. Всичко засега върви нормално.

- Имаше ли вариант да привлечете някой българин този сезон?

- Мен лично никой нищо не ме е питал за българин. Щяха да го направят, защото аз все пак съм българин и ако искахме някой, щяха да ме попитат.