Днес е последният ден от трансферния прозорец това лято. С възможност за още един български трансфер. Става дума за Мартин Петров. Той може да извърви обратния път на своя приятел от националния отбор Димитър Бербатов. От Манчестър, само че Сити, до „Уайт Харт Лейн“.

Реално погледнато, за Марто в дома на Тотнъм ще бъде по-добре, отколкото при новобогаташите от Сити. Ясно е, че арабските собственици на този клуб са с мегаломанските амбиции да го направят за кратки срокове английски и европейски гранд. Горе-долу като модел се използва Реал Мадрид на Флорентино Перес. Огромни пари, изляти за кратки срокове, в привличането на нови скъпи футболисти. Но Реал Мадрид си е европейски гранд по традиция, докато Сити в исторически план е един среднодобър английски тим. Не е лесно да прескочиш толкова стъпала в развитието си само благодарение на ТЯХНО ВЕЛИЧЕСТВО ПАРИТЕ.

Но в Сити са поели именно по този път и при това положение за българското ляво крило няма място там. Не е достатъчно атрактивно име. Затова за Марто със сигурност ще бъде по-добре в Тотнъм. „Шпорите“ стартираха с 4 победи в първенството, а освен това са клуб, който няма амбициите да се превърне от Пепеляшка в принцеса само за една нощ. Така че дори от Тотнъм да предлагат по-малка заплата на българина, отколкото в Манчестър, нашият съвет е той да приеме предложението на лондончани.