Английският таблоид „Sun” излиза в днешния си брой със статия за Димитър Бербатов, в която основният акцент е дали Манчестър Юнайтед ще предложи нов договор на Берба.

„Димитър Бербатов се бори, за да спаси кариерата си в Манчестър Юнайтед”, пише в материала на изданието, на което явно е убягнал фактът, че благоевградчанинът вече не е националния отбор на България.

„Българският национал не е вкарва в десет поредни мача след хеттрика срещу Ливърпул в средата на септември”, продължава коментарът на „The Sun”.

„Той е бил на терена 13 часа и 01 минути без гол и започва да разочарова и мениджъра си, и съотборниците си по равно.”

„Бербатов има още 18 месеца от договора си, но няма намек, че Юнайтед иска да подпише нов контракт с него.”

„Клубът без съмнение ще започне да изслушва оферти за него или през януари, или през лятото. Ювентус е заинтересован, ако Юнайтед приеме 10 милиона паунда.”

„29-годишният Бербатов имаше прекрасен старт на настоящия сезон с шест гола в пет мача.”

„Най-накрая феновете започнаха да най-доброто от играча, за който Юнайтед плати 30,75 милиона паунда на Тотнъм през август 2008 година.”

„Той е по-голямо разочарование от всякога, като изключим краткия период в началото на сезона.”

„Бербатов беше изцяло оставен извън състава за последния домакински шампионатен мач срещу Уигън в неделя.” Той се завърна срещу Рейнджърс на Айброкс в Шампионската лига в сряда вечер и това беше още едно типично представяне на Бербатов с екипа на Юнайтед.”

„Фъргюсън се опита да защити играча в коментара за мача с Рейнджърс. Мениджърът настоя, че е негова вината за постоянните промени в състава и се надява със завръщането на Уейн Рууни да види Бербатов да се съживява.”

„Добре, това със сигурност не се случи в Глазгоу. Сега играчът се поти за мястото си в днешния домакински мач срещу Блекбърн, срещу който Бербатов вкара миналия сезон за победата с 2:0.”

„Докато Фъргюсън е склонен да упорства за него, той трябва да обмисли дали нападателна двойка на Уейн Рууни с мексиканския ас Хавиер Ернандес, не би имала по-голяма ефикасност.”

„Юнайтед е втори във Висшата лига по голова разлика след Челси – последният отбор, който го е побеждавал, и остава непобеден в 28 мача във всички турнири от 7 април насам.”

„На тях обаче им е трудно да намерят най-добрата си форма, както Фъргюсън, заяви ясно през тази седмица”, пише още „Сън” и припомня изказването на сър Алекс, който призна, че в последните два мача тимът не игра добре.