Броени дни остават до края на трансферния прозорец и разбира се,че името на Димитър Бербатов отново е на челно място в спортните медии. Ясно е,че приказката за българина на "Олд Трафорд" приключи и е време той да поеме ново предизвикателство. Месеци наред из цяла Европа излизат информации за интерес към Бербо от всички краища на Стария континент, но така или иначе до реален трансфер не се стигна.

Така, очевидно е че всичко ще се реши в последните дни, дори може би часове на трансферния прозорец.Ситуацията много напомня на 2008 година, когато Бербатов подписа с Манчестър Юнайтед буквално в последната възможна минута.

Към момента всички следи за бъдещ отбор на българина сочат към Фиорентина,но кой знае? Уж нещата бяха сигурни и за Галатасарай, но не се получи. Дали пък Бербо и неговият агент Емил Данчев не ни готвят някоя изненада, докато кротко режат салатката си и ни призовават да не вярваме на вестниците? Скоро предстои да разберем, а 31 август отново се очертава да е драматичен ден за българския голмайстор.