Никой не се изненада, че Бербатов отново е футболист на годината в България. Този факт създаде прецедент в историята на анкетата. Играч, отказал се от националния отбор, в същата година да оглави класацията. Самият Митко, който е достатъчно интелигентен, призна, че му е неудобно точно сега да получи отличието и призова да не се гласува повече за него. Има логика - щом си се отказал от националния, значи се отказваш и от награди в родината си.

Само че, проблемът е друг - ако махнем Бербатов, няма за кого да се гласува. Да, Ивелин Попов е талантлив, отбеляза и важен гол срещу Уелс, Ники Михайлов пази силно в Шампионската лига, но е трудно да ги посочиш за номер едно през цялата година. Горчивата истина е, че вече измежду българските футболисти не можеш да намериш такъв, за когото да гласуваш с чиста съвест за играч на годината. И трябва да избереш най-малко слабия. Така че - отново Бербатов.

Виж, по-лошото идва догодина. Митко помоли да не го номинират, а друг и с лупа да търсиш, не може да намериш. Но, дано наистина да не избираме повече Бербатов, това ще означава, че след него в българския футбол няма нищо.