Часове преди трансферният прозорец в Англия да хлопне, още едно българско име влиза в историята на Висшата лига. Първенство номер едно в света според мнозина. Шампионатът, излъчил последния европейски шампион. Станислав Манолев е осмият българин, който искрено се надяваме ще остави трайна следа на Албиона. Така както го направиха голяма част от неговите предшественици – Димитър Бербатов, Стилиян Петров, Мартин Петров, Радостин Кишишев и Светльо Тодоров.

Самият факт, че бройката на нашенците, играли във Висшата лига не може да напълни пръстите на двете ръце, доказва че английският футбол не е лъжица за всяка уста. И че критериите и стандартите за подбор на футболисти там са железни. Слави Манолев издържа първия изпит, сега идва ред на по-сериозния тест.

Благоевградчанинът определено си заслужи правото да се изправи редом до едни от най-големите имена във футбола. Стъпка по стъпка от родния Пирин до Лондон, преследваше голямата си мечта и я постигна. А дали ще я надхвърли, зависи само от него. Кошмарното начало на 2013-та за Манолев свърши, сега би трябвало да идва хубавото.

Характер и уникално трудолюбие – с това можем да характеризираме Манолев, когато става дума за футбола. Един от първите сблъсъци на големия Люпко Петрович с бледия юноша на тренировка на Литекс завърши с усмивка, сочна сръбска псувня и думите: „Ово е чудо”. Оттам-нататък пътят на Станислав е само напред и нагоре. А за характера му говорят красноречиво случките от последния месец – така си беше навил на пръста трансфер извън Холандия, че дори стигна до протестни действия, пропускайки тренировки.

Извън терена Станислав е изключително скромен. Той никога не е бил „галеното дете на медиите”, въпреки че три години носеше фланелката на европейския шампион ПСВ Айндховен. Дори голът му във вратата на световния шампион Джиджи Буфон, не го накара да „вирне носа”. Не се забърка в любовни афери с плеймейтки и миски, а остана верен на приятелката си Грета. От тази гледна точка може и да не е интересен на вечно търсещите пикантерии английски таблоиди, но по-важното е да ги „хване” с играта си.

Манолев ще има подкрепата на най-успелия българин в английската Висша лига – Бербатов. Митко отдавна се изказва ласкаво за своя земляк, сега ще има възможност да го направи и на практика. Повече от мечтан шанс за всеки новак.... Остава единствено Манолев да го хване с две ръце. В кариерата си досега не го е изпускал. И този път няма да е изключение!