Може ли да има нещо общо между играч на Марек и на Фиорентина? Може. Стига да става въпрос за Еньо и Валери. Двамата, в известен смисъл, можем да наречем братя по съдба (само за това лято и само като трансферни саги без край).

Валери Божинов не за първи сезон е в топ 10 на местенето от един клуб в друг. Той игра през пролетта в Ювентус и около името му винаги имаше трансферна сага. Ще се връща във Фиорентина, няма да се връща. Първи в списъка на Наполи, не е първи. Иска го Милан, не го иска. Германски отбори се интересуват от Валери, не се интересуват. Дори самият футболист не знае къде се намира и къде му се играе. Единственото сигурно май е, че чака дете с Алисия.

Хубавото при Валери Божинов е, че играе в Италия и макар в Б група, все пак в световен гранд като Ювентус. Сигурно той прави пари, но пък не е във форма и това пролича в мачовете на младежкия и мъжкия национални отбори, когато играеше.

Еньо Кръстовчев е левент подвизаващ се в Марек. По често името му можеше да се срещне по страниците на вестник „Вяра”, отколкото като желан от някой български тим. Но времената се менят, променя се и положението на Еньо. Някой знаен или незнаен мениджър реши да гради имидж на Кръстовчев. И момъкът влезе в топ 10 на трансферните саги. Както се казва – ново предложение чарта. И се започна ударно. Трабзонспорт дава 800 000 евро за Еньо. Господи! Та какво чака Йордан Андреев? Та за тази сума, той би занесъл на ръце играча в Истанбул. И само него ли? Турският пазар не стига за трансферна сага от топ 10. Кайзери също пита за Еньо. Гръцкият Паниониос дава мило и драго за левента от Дупница. Мениджъри представили на треньорския щаб на испанския Еркулес записи от мачове на Кръстовчев.

Немският Ерцгебирге избира между Еньо Кръстовчев и Тодор Колев. И още. Еньо Кръстовчев ще бъде продаден в Германия, съобщиха от дупнишкия тим. И още, и още. Два втородивизионни френски клуба изпратиха официални оферти за нападателя на Марек.

Всичко това само за Валери и Еньо. Дано и двамата успеят, но едва ли имат нужда от челните места в Топ 10 на трансферните саги.

Както се казва: „ КОМЕНТАРЪТ Е ИЗЛИШЕН”.

P.S. Ползвана информация - интернет търсачката Google.