Лечението на Стилиян Петров върви добре. Тази чудесна информация пристигна от Шотландия и е най-хубавото, което можеше да чуем и прочетем в тази жега. Капитанът на България е в ремисия, тоест временно намаляване или изчезване на симптомите на дадено заболяване.

Положителните сигнали за състоянието на халфа със сигурност са зарадвали всички хора и конкретно запалянковците на футболната игра. В България, Англия, Шотландия, по целия свят. Наясно сме, че това е част от пътя, но може би, най-трудното за Стенли вече е зад гърба му, а това на този етап е повод за радост.

На прага на новия сезон, който реално започва в сряда, примерът който ни дава Петров би трябвало да е заразителен. Една загуба или победа във футбола не е най-важното нещо, това все пак е игра целяща да ни носи удоволствие. Не бива след провал да следват катаклизми и революции, поне не и в началото на сезона.

Именно запалянковците и футболните ни клубове бяха важна част за вдъхването на кураж на Стилиян Петров. Едва ли има човек, който да е забравил обединението на всички фенове в седмиците, след като се разбра диагнозата на Стан. Някои се сетиха за него и на рождения му ден, а сега когато чуваме добрите новини е време отново да му дадем сили, за да направи и следващата крачка по пътя към тоталното възстановяване.

В сряда почва Лудогорец, а в четвъртък на сцената излизат Левски, ЦСКА и Локомотив Пловдив. Без значение дали нашите тимове са гости или домакини, те ще бъдат подкрепяни от свои верни поддръжници. Още по-сигурно е, че всички тези двубои от европейските турнири, ще имат и своята 19 минута. Специалните 60 секунди, в които цветовете на екипите и емблемите на тях нямат никакво значение...