Ясно е, че Димитър Бербатов натрупа много негативи в Манчестър Юнайтед. Пресата на Острова не го жали и може би заслужено. При това положение вече се говори, че дните му на „Олд Трафорд“ са преброени и е редно да се запитаме какви са вариантите за бъдещето му.

Спрягат се други английски тимове като Нюкасъл и дори бившия му отбор Тотнъм. За него обаче няма да е здравословно да остане в хладния английски климат, защото вече е нарочен. Сякаш не е добра опция и завръщането му в Германия, откъдето дойде на Албиона, защото тя за него е прочетена страница.

Тогава? Тогава май най-добре за него е да смени климата с по-топъл. Италия обаче не е много подходяща за българския техничар, предвид здравите и безкомпромисни защитници на Ботуша.

По-добрият вариант за Бербо е Испания. Ако изключим грандовете Барса и Реал, всеки друг от традиционните и водещи отбори в Примера дивисион би бил добра опция. Валенсия, Севиля, Атлетико Мадрид...Защо не? По-нежният стил на игра на българина би допаднал на иберийците и обратното. Освен това, испанското първенство е едно от двете най-силни в света и ще бъде ново предизвикателство за него. По-добре в Испания, отколкото назад в следите от собствените си стъпки.