Когато на финала в Шампионската лига Димитър Бербатов остана извън групата на Манчестър Юнайтед, посланието на Сър Алекс към българина беше ясно: „Повече няма да разчитам на теб!“ Бербатов изненадващо не го разбра. Както не схвана и по-раншното послание на мениджъра към него – да се влага повече в мачовете.

И реши да премери своя инат с този на шотландеца, надявайки се, че ще върне доверието му. Но явно не позна. Фъргюсън е известен със своето твърдоглавие. Така както налагаше дълго време Бербо в състава, без той да блести в очаквания от него блясък, така безцеремонно и без много приказки го зачеркна от сметките си. Кредитът на доверие се бе изчерпал...

За разлика от нашите географски ширини, където футболисти, изпаднали в подобно положение гледат видео или се занимават с други неприсъщи за професионални играчи дейности, в Юнайтед Бербатов продължи да има почти всичко. ПОЧТИ! Голямата си заплата и участието му в тренировките са си все същите. Но той влезе в ролята на скъпоплатен зрител отблизо на мачовете на своя реномиран отбор. А това няма как да го задоволява.

През лятото нападателят пропусна шанса да си намери добър, не - отличен отбор, отговарящ на неговата класа. Сега през зимния прозорец нещата не са съвсем същите, но трансферът му изглежда неизбежен. Няма никаква логика от една страна той да иска да продължи да търка пейката, а от друга - „червените дяволи“ да се откажат с лека ръка от това да си върнат поне половината от похарчените за Митко милиони. Защото идното лято българинът става свободен агент и тогава в Юнайтед биха се хванали за палците.

По изявленията на Бербатов след мача срещу Оцелул в Букурещ личи, че той е на път да преосмисли бъдещето си. И да вземе правилното решение, макар и със сериозно закъснение, насочвайки се към изхода на „Олд Трафорд“. Наред с евентуалния нов клубен отбор и новата мотивация за него, тогава и пътят към завръщането му на стадион „Васил Левски“ би бил по-лесен...