Пак сме в трансферен прозорец и отново основна тема става Бербатов. Този път през зимата, когато отборите опитват да ремонтират дефектирали части и да ги заменят с нови и по-подходящи.

Според налагащото се мнение на световните медии, Арсенал е следващата дестинация на българина. След Фулъм това би било сериозна промоция за играч във вече напреднала футболна възраст.

Няма две мнения, че клубът на „артилеристите“ е чудесен вариант за Димитър. Неговото последно десет сред трансферите. Или може би предпоследното...Нека не гадаем.

Ясно е, че Арсен Венгер би имал полза от такъв футболист. Първо не струва толкова много за английските стандарти, само два милиона паунда. Второ, през зимата трудно се привлича класен играч с визитка. Трето, сега той има проблеми с контузии в атаката си, а Бербатов може да му помогне. И четвърто, Бербо няма да има непременните претенции да бъде винаги титуляр.

Ще влиза на терена, когато има нужда от него, няма да играе редовно пълните 90 минути, но ще внася онази класа, майсторство и опит, които са нужни на всеки тим във възловите моменти.

За нападателя също евентуалният трансфер на „Емиратс“ би бил перфектна опция. Става дума за реномиран отбор, борещ се за титлата. Ще избяга от заплахата от изпадане. Няма да носи прекомерна отговорност. А и остава на Острова, в Лондон – там, където се чувства най-добре. Митко е консервативен, не обича резките движения и Арсенал е много по-добър вариант за него от, да речем, турският Трабзонспор.

За разлика от друг път, когато всичко ставаше в последния ден, сега се очаква бързо развитие на трансфера на Бербатов. И още веднъж – Арсенал звучи чудесно.