Нападателят Валери Божинов подписа поредния си професионален договор в своята богата кариера. Футболистът ще играе в белградския Партизан, който в последния сезон стана шампион на Сърбия.

След митарства из 10 клуба из Италия, Англия, Португалия и България Божинов е припознат за лидер, който трябва да изведе "гробарите" на нови хоризонти.

Стартиралият кариерата си в Лече през далечната 2002 година нападател коментира пред сръбските медии, че след като се е събудил и сърцето му е подсказало да избере Партизан.

Супер, сега след противоречивите представяния на футболиста, чакаме той да се задържи на стадион "Партизан" и да покаже класа, която да го върне в националния отбор. Самият нападател говореше за завръщане в Серия А, но в крайна сметка се оказа в Сърбия.

В последния си клубен тим - Тернана Божинов реализира 6 гола от 27 срещи, а феновете го запомниха с добро. Как ли ще е в западната ни съседка? Що се отнася до класата на сръбското първенство може да се изпише много, дали е по-силно от българското? 

Божинов ще играе срещу тимове от калибъра на средняците Борац Чачак, Ягодина, Младост Лучани и класните Войводина и Цървена Звезда. В Белград той трябва да се превърне в матадор и да оправдае очакванията на фенове и ръководство на Партизан. 

Представянето на Лудогорец срещу Партизан в последните години в Шампионската лига говори само по себе си.

Така пред Валери Божинов се изправя пред 12-ото си предизвикателство в кариерата. Успех, Валери!