Грозна сцена от италианския футбол. Фенове на закъсалия елитен Болоня индиректно заплашиха със смърт трима от ръководителите на клуба. В късния следобед на днешния ден те сложиха надгробни кръстове с имената им на центъра на терена на стадион "Ренато дал'Ара". 

На трите кръста бяха изписани имената на изпълнителния директор Клаудио Фенучи, на спортно-техническия директор Рикардо Бигон и на главния скаут Марко ди Вайо, който доскоро беше активен футболист и има редица голове из италианските терени, включително и за националния отбор на "скуадра адзура". 

Феновете на Болоня са бесни заради ужасяващото представяне на отбора от началото на сезона и изляха недоволството си главно към ръководителите. Но и играчите не са подминати от гнева им, но те засега се разминават само с бурни освирквания. 

Болоня е в зоната на изпадащите със само 11 точки, но е на две зад последния над чертата Удинезе. Отборът обаче има само две победи от началото на сезона, като последната от тях е от 30 септември именно над "фриуланите". Седмица по-рано беше победен и Рома и други успехи за отбора няма.