Треньорът на Аталанта Джан Пиеро Гасперини реши да разясни повече около прекараното от него заболяване от COVID-19. Преди дни специалистът разказа, че е бил болен в деня на реванша от осминафиналите в Шампионската лига с Валенсия, който италианците спечелиха с 4:3 и се класираха напред с общ резултат 8:4.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

След като от Валенсия разбраха за думите на Гасперини, те нарекоха поведението му "безотговорно" и го обвиниха, че е поставил живота и здравето на голяма група от хора в риск. Наставникът на Аталанта обаче разказа през "Скай Италия", че не е бил разбран правилно и внесе допълнителни детайли към думите си от интервюто за "Гадзета дело Спорт".

"Обидно ми е, че бях обвинен по този начин. Аз съм наясно със здравните протоколи и спазвах стриктна карантина, както всички останали. Не съм си правил специален тест за COVID-19, но когато през май ни направиха серологични изследвания, се оказа, че имам изградени антитела срещу коронавируса", каза Гасперини.

"Вярно е, че имах болки, но в нито един момент не вдигнах температура, нито имах проблеми с дишането. Когато напуснахме Бергамо, се чувствах отлично. На следващия ден, във вечерта на мача, имах някои малки проблеми. Но да бъда обвиняван така е обидно и грозно", добави още 62-годишният специалист.

Срещата на "Местая" бе последната изиграна и за Аталанта, и за Валенсия преди в средата на март месец първенствата в Италия и Испания, както и Шампионската лига да бъдат прекъснати заради пандемията.