След повече от три години и три месеца извън Европа приключи изгнанието на Милан от турнирите на Стария континент. "Росонерите" се върнаха на европейската сцена с победа в третия квалификационен кръг на Лига Европа. 

И тя дойде в гостуването на румънския Университатя Крайова, в който има трима българи. Двама от тях започнаха титуляри при поражението с 0:1 - Христо Златински и Радослав Димитров. Апостол Попов пък не беше в групата. 

Българско нашествие за възраждащия се Милан

Милан пък дойде на броени километри от България само с част от новите звезди в селекцията си. А една от тях донесе и победата. Това беше Рикардо Родригес, който отбеляза единственото попадение малко преди почивката. 

Двама българи титуляри срещу Милан

Той беше точен от пряк свободен удар, като вратарят на Университатя не се намеси подобаващо в тази ситуация и позволи от малък ъгъл топката да се озове в мрежата му. До края на мача и двата отбора имаха своите шансове да се разпишат, но не се възползваха от тях и в крайна сметка "росонерите" взеха важен аванс преди реванша след седмица. 

Трябва да се отбележи още, че имаше огромно нашествие на фенове на Милан от България, които подкрепяха любимия си отбор от трибуните. Те със сигурност са си тръгнали доволни от резултата.