Легендата на Италия Роберто Баджо призна, че травмите в колената до такава степен са го депресирали, че в различни моменти е имал желание да сложи край на живота си.

Пред Corriere dello Sport той разкрива, че е играл почти в постоянни болки. "Когато приключих с кариерата си, се почувствах направо освободен," разказва Баджо.

"Физическата болка бе толкова голяма, истинско мъчение, и ме съпътстваше почти през цялата ми кариера. В последните ми години направо не се издържаше, не ми се живееше" заяви Баджо.

"Когато играх за Бреша, не можех да ходя по два дни след мач. Когато се прибирах у дома, не можех да сляза от колата. И следващата неделя пак играех, натъпкан догоре с обезболяващи," продължи той.

"Дадох всичко на футбола. Парадоксално, но в момента, в който се отказах, се почувствах щастлив и доволен. Не можех повече. Феновете ми се отблагодариха."
Баджо разказва надълго и нашироко за отделните си контузии, и през какви кошмарни моменти е преминал от операции и възстановявания.

"Ако кажа, че не съм мислил за отказване, ще излъжа. Имах някои много, много мрачни мигове, но всеки път отвръщах на удара. Исках да покажа, че не завися от късмета си," добавя Баджо.