Първите месеци на Кристиано Роналдо в Ювентус съвсем спокойно могат да се нарекат успешни, а статистиките могат само да подкрепят подобно твърдение. Само в рамките на 14 кръга „бианконерите” вече отвориха наглед непреодолима разлика от 11 точки пред втория Наполи (който тази вечер играе своя мач от кръга), а португалецът дели първото място при реализаторите със сензацията на Дженоа Кжищоф Пьонтек.

CR7 може да се похвали с постижение от 10 гола в 14 мача, което свидетелства за бързата му аклиматизация. Нещо повече – подобен старт е много рядко срещано явление за футболист, който дебютира в калчото. Всъщност от големите легенди на Серия А само една съумява да отбележи двуцифрен брой голове в първите си 14 мача.

Това го поставя над икона като Марко ван Бастен, който записва само 8 шампионатни гола в първата си кампания на Апенините. Диего Марадона например завършва със 17 попадения, но Роналдо много по-бързо достига двуцифрен брой голове в сравнение с аржентинеца. Стартът му е по-добър както от този на Роналдо Феномена, така и от този на Зико.