Спортният концерн „Найк“ обмисля да прекрати договора си с Кристиано Роналдо, докато звездата на Ювентус не изчисти името си. Португалецът се замеси в нов скандал, който руши имиджа му. Срещу него бяха официално повдигнати обвинения в изнасилване, като предстои делото да бъде разгледано в Лас Вегас.

Спортната компания е много чувствителна към поведението на спонсорираните от нея атлети. Тя инвестира много пари в тях и не желае да накърнява образи си поради личните проблеми на спортистите, с които има договори.

Роналдо е обвинен, че през 2009 година е изнасилил американката Катрин Майорга.

Когато този случай излезе на преден план, от „Найк“ направиха изявление, за да покажат своята загриженост. „Ние сме дълбоко загрижени от обезпокояващите обвинения за Роналдо и ще следим отблизо ситуацията“, написаха от спортния концерн.

Връзката между спортната компания и португалския футболист започва от 2003 година. През 2016 година Кристиано подписа доживотен договор със спортния гигант. Фирмата обаче няма да се поколебае да прекрати отношенията си с него, ако това започне да петни нейната репутация.

Понастоящем португалецът получава по 24 милиона евро на година от спортната марка за екипировки.

Това не е първият случай, в който компанията планира да прекрати свой спонсорски договор със спортист. През август миналата година имаше подобна ситуация с мексиканеца Рафаел Маркес. Мексиканският футболист бе свързан с дело за трафик на наркотици и фирмата прекрати договорните си взаимоотношения с него.

Компанията имаше 16-годишен договор с Ланс Армстронг, но след като той призна, че е взимал допинг, договорът между двете страни бе развален.

Мани Пакиао направи доста неразумно изказване, след което бе обвинен в хомофобство от спортния концерн и договорът му също бе прекратен.

Връзката между Тайгър Уудс и „Найк“ има своите възходи и падения. Той винаги е бил едно от водещите лица на марката, а когато имаше проблем с пристрастяването към секса, от което се лекуваше, компанията го подкрепяше за разлика от много други от спонсорите му.

Der Spiegel: Документите за изнасилването и Роналдо са напълно истински

Реал Мадрид заведе съдебно дело относно Роналдо

Любовница на Берлускони разкри правила ли е платен секс с Роналдо

Майката на Кристиано призова за подкрепа към него

Още три жени заплашват реномето на Роналдо

Кристиано купил мълчанието на "изнасилената" Майорга