Милан и Ювентус завършиха при резултат 0:0 в голямото дерби от 23-ия кръг на италианската Серия А. „Росонерите” влязоха в срещата като втори във временното класиране с 48 точки, докато "бианконерите" бяха пети със седем по-малко. "Старата госпожа" запази своята позиция, на две точки зад четвъртия Аталанта, докато 7-кратният европейски шампион вече е трети след победата на Наполи по-рано днес.

Ремито е страхотна новина за лидера Интер, с който тимът на Стефано Пиоли играе следващата седмица. Разликата между двата милански гранда е вече пет точки, като "нерадзурите" имат и мач по-малко. Резултатът не е особено добър и за торинци в борбата им за Топ 4 с Аталанта, Рома, Лацио и Фиорентина.

Gulliver/GettyImages
13 снимки


Срещата започна много динамично, като Ювентус атакува от първия съдийски сигнал, но стигна само до корнер след едва 20 секунди игра. В 4-ата минута Калабрия нахлу в наказателното поле на Юве и се видя съприкосновение, но главният съдия Марко Ди Бело даде ясно да се разбере, че "росонерите" няма за какво да претендират.

В следващите минути играта бе предимно в центъра преди Леао да направи хубав пробив и да опита да прати топката в мрежата зад Шчесни, но полският страж бе на висота. Три минути след това Дибала също пробва изстрел към вратата на Менян, но не бе достатъчно точен. 

Малко преди да измине половин час игра суперзвездата на Милан Златан Ибрахимович бе заменен принудително от Оливие Жиру. В следващата атака Романьоли спря откъсналия се Мората с шпагат в последния момент, но впоследствие се оказа, че испанецът е бил в положение на засада. Десетина минути преди почивката "бианконерите" попаднаха под канонада от удари на гранда от Милано, като късмета си последователно изпробваха Жиру от фал, Тео Ернандес и Сандро Тонали.

БГНЕС
24 снимки

Милан започна втората част по-активно, като Леао опита удар, но топката попадна в центъра на вратата и не затрудни Шчесни. Минути по-късно Жиру имаше добра възможност да нанесе удар с глава, но подаването дойде прекалено дълго за него и французинът не успя да отиграе добре. Малко след като влезе в игра Бернардески надскочи Калабрия, но ударът му с глава не бе достатъчно акуратен. В ответната атака Салемакерс центрира страхотно към Жиру, който стреля с глава, но Шчесни бе позициониран добре.

Шест минути преди края Алекс Сандро центрира добре отляво след комбинация с Киелини и намери МакКени. Американецът надскочи и Калулу, и Романьоли, но на Менян не му се наложи да се намесва, защото ударът бе в аут.

 


Милан - Ювентус 0:0

Милан(4-2-3-1): Майк Менян, Давиде Калабрия(76` - Алесандро Флоренци), Пиер Калулу, Алесио Романьоли, Тео Ернандес, Сандро Тонали, Раде Крунич, Жуниор Месиас(ж.к.)(61`- Алексис Салемакерс), Браим Диас(61`- Исмаел Бенасер), Рафаел Леао(ж.к.)(76`- Анте Ребич), Златан Ибрахимович(28`- Оливие Жиру)

Старши треньор: Стефано Пиоли 

 

Ювентус(4-2-3-1): Войчех Шчесни, Матиа Де Шильо, Даниеле Ругани, Джорджо Киелини, Алекс Сандро, Мануел Локатели(ж.к.)(65`- Артур), Родриго Бентанкур(90`- Адриен Рабио), Уестън МакКени, Пауло Дибала(90`- Деян Кулушевски), Хуан Куадрадо(66`- Федерико Бернардески), Алваро Мората(74`- Мойс Кийн(ж.к.))

Старши треньор: Масимилиано Алегри


Съдия: Марко Ди Бело

Стадион: "Сан Сиро/Джузепе Меаца", Милано