Милан нанесе сериозен шамар по Ювентус, след като победи съперника с 3:0 като гост в мач от 35-ия кръг на Серия А. Головете за успеха на "росонерите" реализираха Диас, Ребич и Томори. След този успех Милан е на 3-ото място с актив от 72 точки, а Юве се смъкна на петото с 69.

Gulliver/Getty Images
29 снимки

В 4-ата минута на двубоя Де Лихт стреля към вратата на съперника, но ударът му беше блокиран. Милан отвърна с удар на Ибрахимович в 11-ата минута, но топката мина доста далеч от целта.В 14-ата минута Адриен Рабио пропусна да открие резултата, отново играч на Милан застана на пътя на топката. Диас пропусна да открие резултата в 21-ата минута, но Шчесни спаси в последния момент и запази резултата 0:0.

Статистиката от Ювентус - Милан

източник: Sofa Score

Джорджо Киелини пропусна да открие резултата в 30-ата минута като от чиста позиция прати топката покрай гредата. Седем минути по-късно удар на Ернандес беше блокиран. В последната минута на полувремето Диас изведе "росонерите" напред в резултата.

В самото начло на втората част Бентанкур стреля от движение, но Донарума спаси. В 57-ата минута на двубоя Милан получи правото да изпълни дузпа, след като съдията прегледа ситуация за игра с ръка на Киелини в наказателното поле на "старата госпожа", но Кесие я профука, тъй като Шчесни спаси.

В 71-ата минута Ребич прати отличен пас към Чалханоглу, който стреля опасно, но Шчесни спаси отбора си от ново попадение. С отлично изпълнение Ребич направи резултата 2:0 в 78-ата минута на срещата. Имаше време и Томори да се разпише, след като той използва асистенция от Чалханоглу и направи резултата класически в 83-ата минута на мача.

Пауло Дибала стреля към вратата на Донарума в края на мача, но топката не намери целта. Така "бианконерите" записаха доста сериозно поражение от Милан.

Ювентус - Милан 0:3
голмайстори: 0:1 Диас (45), 0:2  Ребич (77), 0:3 Томори (83)

съставите на двата отбора:

Ювентус: Шчесни, Куадрадо, Де Лихт, Киелини, Сандро, МакКени, Бентанкур (67-Кулушевски), Рабио, Киеза (79-Дибала), Мората, Роналдо

Милан: Донарума, Калабрия, Кяер, Томори, Ернандес, Кесие, Бенасер (82-Меите), Диас (70-Крунич), Алексис Салемакерс (82-Далот), Чалханоглу, Ибрахимович (66-Ребич)