Отборът на Ювентус победи Лацио с 1:0 в четвъртфинален сблъсък за Купата на Италия. Единственото попадение падна в 44-ата минута и бе дело на защитника - Бремер.

Така "бианконерите" си осигуриха среща с Интер на полуфиналите за Купата, повторение на финала от 2022-а година, спечелен с 4:2 от "нерадзурите".


Gulliver/GettyImages
26 снимки

Лацио наложи контрол над срещата още от първите минути. "Римските орли" владееха топката повече. Първата по-опасна ситуация обаче бе пред вратата на Лацио в 7-ата минута, когато удар на Куадрадо бе блокиран и топката излезе в корнер. "Бианконерите" не успяха да се възползват от ъгловия удар по най-добрия начин. 

В 14-ата минута пък дойде първата отлична възможност за Лацио. Гостите комбинираха добре, a Матия Дзакани стреля встрани от вратата на Ювентус. Минута по-късно "бианконерите" отговориха с изстрел на Филип Костич, който нахлу в наказателното поле на "римските орли" със страхотната си техника и скорост. Ударът му обаче бе спасен. 

Срещата сериозно се накъса заради чести нарушения и от двата тима. До 25-ата минута обаче единственият точен удар в мача бе този на Филип Костич.

В 26-ата минута Фаджоли и Киеза комбинираха на няколко пъти, а вторият бе съборен в наказателното поле на Лацио. Съдията обаче бе категоричен, че играта трябва да продължи въпреки претенциите на домакините за дузпа. 

Две минути след това Адриен Рабио стреля с глава, а топката попадна в средата на вратата, където стражът на Лацио улови топката без проблеми. 

В 33-ата минута Фелипе Андерсон си опита късмета с изстрел от сериозна дистанция. Бразилецът се опита да изненада стража Перин, но не успя да уцели вратата. 

Душан Влахович не успя да се възползва от грешка на Лацио при изнасянето на топката. Домакините успяха да откраднат притежанието на топката в 40-ата минута и Влахович бързо опита да намери вратата на "римските орли", но стреля разочароващо.

Минута преди края на първото полувреме, Бремер изведе напред Ювентус след центриране отдясно. Бразилецът успя да стигне до топката първи и я прати от близка дистанция във вратата на Лацио за 1:0. Попадението бе прегледано от ВАР за потенциална засада, но такава нямаше и голът остана. 

Нападателят на гостите - Чиро Имобиле, бе заменен на полувремето. На негово място в игра влезе Педро.

В 50-ата минута Лацио стигна до първия си точен удар. Той обаче не застраши по никакъв начин стража на Ювентус - Перин. "Римските орли" отново задържаха топката повече от противника си. 

Ювентус погледна към вратата на гостите в 57-ата минута след доза късмет. Удар на Куадрадо обаче бе блокиран. 

В 63-ата минута и Алегри посегна към смените. В игра влязоха Мирети и Мойс Кийн, които замениха Фаджоли и Душан Влахович. Въпреки високия брой нарушения, първият жълт картон бе показан в 65-ата минута. Той бе за Хуан Куадрадо.

Две минути след това Локатели стреля от границата на наказателното поле, пращайки топката право във вратаря на Лацио, който комфортно улови. В 70-ата минута пък Локатели прати страхотно дълго подаване към Кийн, който си пое добре топката и дори успя да нанесе изстрел от труден ъгъл. Стражът на "римските орли" - Машимиано, отново се намеси.

В 82-ата минута човек от щаба на Маурицио Сари получи червен картон след словесна разправия край тъчлинията. 

Три минути по-късно Анхел ди Мария, който се появи от резервната скамейка, опита индивидуален пробив и дори успя да нахлуе в наказателното поле на Лацио, но след това бе спрян. 

Ювентус продължи да е по-активният тим в атака и в 87-ата минута Филип Костич бе много близо до това да намери свободния в пеналтерията Мойс Кийн. Нападателят обаче се размина с острото подаване на Костич. Лацио така и не успя да застраши вратата на "бианконерите" в последните минути на мача. 

Дълбоко в петте добавени минути на мача Маркос Антонио от състав ана Лацио опита изстрел от сериозна дистанция, който обаче бе блокиран. 

FT / ЮВЕНТУС - ЛАЦИО 1:0

1:0 Бремер 44'

Съставите на двата отбора: 

Ювентус: 36. Перин, 12. Алекс Сандро, 3. Бремер, 6. Данило, 11. Куадрадо, 44. Фаджоли, 5. Мануел Локатели, 25. Адриен Рабио, 17. Филип Костич,  7. Киеза, 9. Душан Влахович

Старши треньор: Масимилиано Алегри

Лацио: 1. Луиш Машимиано, 29. Лазари, 4. Патрик, 13. Алесио Романьоли, 77. Адам Марушич, 10. Луис Алберто, 5. Весино, 32. Данило Каталди, 7. Фелипе Андерсон, 17. Чиро Имобиле, 20. Матия Дзакани

Старши треньор: Маурицио Сари