Интер спечели по наистина инфарктен начин дербито с Милан изковавайки победа с резултат 2:1 в четвъртфинална среща от Купата на Италия. Резултатът беше открит от Златан Ибрахимович в 31-та минута. В 58-та минута обаче шведът си изкара втори жълт картон, съответно и червен. В 71-та минута Ромелу Лукаку изравни след изпълнение на дузпа. Кристиан Ериксен се оказа големият герой за своя тим в 7-та минута на добавеното време, след като отбеляза от брилиянтен пряк свободен удар. 

21 снимки

Двубоят започна в динамично темпо, като в първите 10 минути и двата тима отправиха удари, съответно на Ромелу Лукаку и Салемакерс, но и в двата случая опитите бяха блокирани. 

В 13-та минута дойде и първото сериозно положение в мача. След центриране отляво на Рафаел Леао, Златан Ибрахимович се извиси на задната греда, за да отклони, но идващия от задна позиция, Брахим Диас, не успя да засече във вратата на Ханданович. 

В 25-та минута Интер имаше добра възможност. Ромелу Лукаку получи топката в наказателното поле, завъртя се и стреля по земя, но Татарушану успя да избие с вещина. 

В 31-та минута обаче гостите успяха да отбележат първото попадение. Солихао Мейте успя с чудесен пас да намери движението без топка на Златан Ибрахимович, който не остави шансове на Ханданович за 1:0. 

Домакините реагираха добре и в 38-та минута Алексис Санчес видя как удара му с глава е избит от гол линията от двама бранители. В самия край на полувремето Златан Ибрахимович и Ромелу Лукаку влязоха в не особено лицеприятно пререкание, което все пак донесе само по един жълт картон за двамата. 

В началото на второто полувреме момчетата на Антонио Конте продължиха да бъдат по-настоятелния отбор. Александър Коларов опита късмета си от пряк свободен удар, но Татарушано изби, а секунди по-късно се наложи да спасява и силен удар на Санчес. 

В 55-та минута дойде и нов шанс за Интер. След бърза контраатака резервата Ашраф Хакими намери Лукаку в наказателното поле, но друга резерва - Фикайо Томори, успя да блокира в ъглов удар. В 58-та минута Златан Ибрахимович си изкара втори жълт и съответно червен картон, за да направи последните 30 минути много интересни. 

Домакините натиснаха зверски, като в 66-та минута Иван Перишич насмалко да вкара с глава след чудесно подаване на Алексис Санчес от дясното крило. Само 5 минути по-късно, все пак, "нерадзурите изравниха чрез дузпа на Ромелу Лукаку, след като Николо Барела беше съборен в наказателното поле. В 83-та минута Хакими отново тества уменията на Татарушану, който обаче продължаваше да задържа тима си в мача. 

До края на мача шансовете буквално валяха пред вратата на Татарушано, след като той отрази удари последователно на Лукаку, Лаутаро Мартинес и Иван Перишич. В крайна сметка, Ериксен се оказа големият герой за своя тим в 7-та минута на добавеното време, след като отбеляза от брилиянтен пряк свободен удар. 

Интер - Милан 2:1

0:1 - Златан Ибрахимович (31)

1:1 - Ромелу Лукаку (71)

2:1 - Кристиан Ериксен (90+7)

Ето и съставите на двата тима:

Интер: Ханданович, Шкриниар, Де Врай, Коларов, Дармиан, Барела, Брозович, Видал, Перишич, Санчес, Лукаку;

Милан: Татарушану, Ернандес, Романьоли, Кяер, Далот, Кеси, Мейте, Леао, Диас, Салемакерс, Ибрахимович;