Медицинската комисия към Италианската футболна федерация обмисля възможността всички професионални играчи в страната да бъдат ваксинирани срещу коронавирус. 

Мнение на редица специалисти и лекари е, че футболистите трябва да бъдат задължително ваксинирани срещу COVID-19, като то бе подкрепено и от Асоциацията на играчите.

"Ваксинирането на всички професионални играчи в Италия е възможност, която трябва да бъде обсъдена. След като това е въпрос с обществено значение ще е безсмислено да бъдат ваксинирани едни, а други не. Съгласен съм с президента на Лигата Франческо Гирели, който е на мнение, че всички футболисти трябва задължително да бъдат ваксинирани.

Като се има предвид през какво минахме последните 10 месеца - просто няма алтернатива. Все още не сме дискутирали този въпрос с медицинската комисия, но смятам, че е добра идея играчите да бъдат ваксинирани", заяви  Франческо Браконаро, който е част от управата на италианската федерация.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.