Италианският шампион Ювентус промени началния час на мачовете си в Серия А, а целта е да се увеличи аудиторията на мачовете на "старата госпожа" на азиатския пазар.

Всички срещи от Серия А в първите два кръга на шампионата няма да започват преди 19:00 часа българско време. В това време в Пекин е полунощ. От 3-ия кръг един мач ще стартира в неделя от 13:30 часа, а още един мач в 15:00 часа в събота.

Ювентус ще се опита да вземе опита на Висшата лига и Ла Лига, които смениха часа на мачове, за да увеличат аудиторията си в Азия. Клубът счита, че тази мярка ще помогне на италианския шампионат да привлече по-голямо внимание от страна на феновете и ще привлече голям интерес в Азия.

"Трябва да намерим баланс между италианската и международната аудитория. Въпросът се касае не само заради транслацията, но и правилното разпределение на правата", коментира финансовият директор на Ювентус Джорджо Ричи. 

Тази година Ювентус не влезе в топ 10 на най-богатите клубове в света на Делоит, като заема 11-ото място. Шампионът на Италия е след всички клубове от Висшата лига на Англия, които заемат местата между 1-во и 6-о. През сезон 2017/2018 Юве е спечелил 394,9 милиона евро. В клуба са уверени, че постъпленията може да бъдат увеличени, ако азиатската аудитория бъде увеличена.

Ювентус планира да увеличи аудиторията си в Азия чрез засилване на интереса на феновете към клуба, за тази цел "бианконерите" бяха на турне в Сингапур, Китай и Южна Корея в рамките на подготовката си за новия сезон.

Също така клубът откри свой офис в Хонконг, а целта е да се засили интереса към италианския тим. Три от водещите партньори на клуба са азиатски компании, а сътрудничество има и с други два партньора от Азия.