Съботната програма на Серия А отново качва на сцената голямата звезда на шампионата, както и на европейския футбол Кристиано Роналдо. Ювентус е в серия от 10 победи във всички турнири и осем в първенството. Има ли кой да спре шампионите?

Ето какво ни предлага съботната програма в Серия А:

Рома – СПАЛ

Двата тима са на коренно противоположна вълна преди сблъсъка си от деветия кръг на шампионата. Рома заличи тромавия старт с три поредни победи в последните три кръга, което ги вкара в топ 6. СПАЛ продължава битката за всяка точка в таблица, губейки четири от последните си четири мача.

Хавиер Пасторе е наличен след контузията си в последните седмици, но едва ли ще започне срещата с оглед на страхотната форма на Лоренцо Пелегрини. 

Даниеле Де Роси пропуска двубоя, което ще отвори място за Брайън Кристанте в средата на терена, редом до Стивън Н‘Зонзи. Аут за домакините са още Диего Пероти и Рик Карсдроп. В схема 4-2-3-1 в предни позиции ще бъдат Шаарауи, Пелегрини и Юндер зад единствения чист нападател Един Дзеко.

За СПАЛ аут са Федерико Вивиани и Яасмин Куртич. Бранителят Фелипе също не е наличен заради наказание след червен картон. Ветеранът Йоан Джуру продължава да получава минути, като и днес трябва да застане до Викари и Чионек в тройката бранители. В схема 3-5-2 Патаня и Антенучи ще опитат да създадат проблеми за отбраната на „вълците“. 

Срещата между Рома и СПАЛ е в събота, 20 октомври, от 16:00 часа, като нея ще можете да гледате пряко по Max Sport 2.

Ювентус – Дженоа

Ювентус продължава безгрешния си ход по пътя към осмата поредна титла в италианската Серия А. В края на септември „бианконерите“ се справиха с прекия конкурент Наполи (3:1) и дръпнаха с шест точки на върха на таблицата.

Дженоа, от своя страна, е на двата полюса през този сезон с 4 победи и 3 загуби в средата на таблицата. 

Единствените отсъстващи за Юве са Даниеле Ругани и Сами Кедира. Дългас Коста се завръща както след контузия, така и след наказание от четири двубоя за плюнката си срещу играч на Сасуоло.  Очаква се бразилецът да замени Паоло Дибала, на когото ще му бъде даде почивка, за да е готов за двубоя срещу Манчестър Юнайтед в Шампионската лига.

На върха на атаката за Юве отново ще бъде мегазвездата Кристиано Роналдо, който в последните мачове се отпуши и вече има 4 попадения на сметката си от началото на сезона. Той ще бъде подкрепян от Коста и Марио Манджукич.

В Дженоа се осъществи треньорска рокада, след като Давиде Балардини бе уволнен, а на негово място застана Иван Юрич. Новият наставник имат целия си наличен състав. В игрова схема 3-5-1-1 Кристоф Коуаме и голмайстора на лигата Кжищоф Пионтек (9 гола).
Статистиката показва, че Юве е спечелил осем от последните си десет двубоя с този съперник, а в два от случаите победата е отивала в обятията на генуезци.

Срещата между Ювентус и Дженоа е в събота, 20 октомври, от 19:00 часа, като нея ще можете да гледате пряко по Max Sport 2.

Удинезе – Наполи

Наполи загуби голямата битка с Ювентус на „Алианц Стейдиъм“ в края на септември, което отвори разлика от осем точки на върха на таблицата. Все пак момчетата на Карло Анчелоти ще опитат да догонят големия си съперник за „Скудетото“, чакайки негови грешки.
Удинезе явно ще се бори за всяка точка през този сезон и по-скоро ще се задържи в долната половина. В последните си шест двубоя „зебрите“ са с четири загуби, едно равенство и едва един успех.
Аут за домакините са Емануел Баду и Андрия Балич. Атакуващото трио на домакините ще бъде Родриго Де Паул, Кавин Ласаня, Антонин Барак. 

Проблемните при гостите са доста повече. В Наполи отсъставащи са Марио Руи, Амин Юнес, Алекс Мерет и Фаузи Гулам. Сенегалският бранител Калиду Кулибали може би ще бъде оставен да почива за двубоя в Шампионската лига срещу Пари Сен Жермен. Така Никола Максимович и Раул Албиол ще бъдат в центъра на защитата. 
В полузащита се очаква да са Кайехон, Хамшик, Алан и Желински зад Инсиние и Милик.

Статистиката показва, че Наполи спечели шест и загуби два от последните осем двубоя. 

Срещата между Удинезе и Наполи е в събота, 20 октомври, от 21:30 часа, като нея ще можете да гледате пряко по Max Sport 2.