Италианската Серия А отхвърли първоначалната си цел да възобнови сезона в края на май и сега ще го направи само след като „здравните условия го позволят“. Днес отборите от Калчото се събраха на поредната си среща, на която основни теми бяха орязването на заплатите на футболистите и възможните дати за рестарт на първенството.

Въпреки че не бе постигнато споразумение относно намалението на заплатите, Серия А потвърди в изявление, че, подобно на Висшата лига, първенството е спряно за неопределен период от време.

„Събранието на Серия А се проведе днес следобед, като всички 20 клуба присъстваха чрез видеоконференция. Позицията, която възникна от разговорите между УЕФА, ЕСА и Европейските лиги, проведени вчера, беше представена на срещата. Разглеждайки различните сценарии, които все още са несигурни, Серия А Лига с участието на представителите на компаниите ще продължи да анализира въздействието и последствията от COVID-19. По отношение на евентуалното приключване на останалите мачове от Серия А и Копа Италия, Лигата ще обмисли възобновяването на спортната активност само, когато здравните условия позволяват това, придържайки се, както винаги, към правителствените постановления и като се вземат предвид на първо място защитата и здравето на играчите и всички участващи“, гласеше съобщението на Лигата.

Това идва въпреки призива на правителството и Италианската футболна федерация, че биха искали кампанията да се възобнови през месец май.