Днес Кристиан Ериксен ще бъде официално представен като играч на Интер. Датският национал ще подпише договор до 2024 година с „нерадзурите“, след което ще проведе първо занимание с новите си съотборници в базата на тима „Апиано Джентиле“. Очаква се халфът да дебютира за Интер в неделя при гостуването на Удинезе. Дори се прокрадна идея, че той може да играе още утре в 1/4-финала за Купата на Италия срещу Фиорентина.

Приключението на Кристиан Ерискен в Интер започна вчера рано сутринта. Около 10:15 часа той кацна на частното летище в Линате и бе очакван от 20 журналисти. Все още датският национал не се сблъска с феновете на „нерадзурите“. Халфът бе облечен в спортно яке и бели маратонки, като е придружен от приятелката си Сабрина Квист. Ериксен не говори пред камерите, а просто поздрави всички с вдигнат палец нагоре.

След това датчанинът премина успешно медицинските и фитнес тестове, след което се отправи към офисите на новия си тим Интер, където бе очакван от над 100 фена, които го приветстваха. Ериксен поздрави тифозите и си направи селфи с тях от прозореца на сградата.

Датският национал е третото ново попълнение на Интер през зимата. Преди това на „Сан Сиро“ пристигнаха Ашли Йънг и Виктор Моузес.