Българският нападател Кирил Десподов има особена съдба в Каляри, пише в материала си „Calcio Casteddu“. „Въпреки инвестицията направена от Каляри, клубът изглежда се отказва да заложи изцяло на Кирил Десподов. Сценарий, който се повтаря отново и най-вероятно ще го отведе далече от Сардиния“, пише изданието.

„Каляри привлече Кирил Десподов от ЦСКА през януари 2019 година, като плати за него 3,5 милиона евро. Забележителна ивестиция за млад европейски футболен талант, който току-що бе обявен за играч на годината в страната си и е постоянна част от националния отбор. Той е нападател с добра физика, бързина и нюх към гола“, пише в материала.

„Той получи възможност да вземе участие в едва 4 мача от втория полусезон на 2018/19. Тогава Десподов беше отъсен от Маран и последва преотстъпване в Щурм Грац. Той направи впечатляващ сезон, въпреки контузията, която получи. Това доведе до завръщането му в Каляри, но българинът се разболя от COVID-19. Той пропусна лагера на Каляри. Към момента изглежда, че Еузебио Ди Франческо не смята да разчита на него. Действията на Каляри на трансферния пазар говорят, че българинът или ще бъде продаден, или отново ще бъде пратен под наем“, се казва още в публикацията на медията от Апенините.