Отборите на Милан и Интер не излъчиха победител в дербито на отложения 27-и кръг на Серия А. Двата гранда от Милано направиха нулево реми (0:0) в много вълнуващ мач, в който феновете видяха редица положения, маркови спасявания, а на два пъти топката влизаше и в мрежата – по веднъж за Милан и веднъж за Интер, но попаденията не бяха зачетени заради засади.

Припомняме, че вълнуващият сблъсък трябваше да се състои на 4 март, но тогава целоят кръг бе отложен заради внезапната кончина на капитана на Фиорентина Давиеде Астори. 

Преди първия съдийски сигнал от Милан изразиха своята почит към паметта на напусналия този свят на 61-годишна възраст бивш играч на „росонерите“ Рей Уилкинс.

Двубоят започна двуостро, като имаше положения и пред двете врати. „Нерадзурите“ имаха леко превъзходство след началото, но Джалуиджи Донарума ги отказа.  

В 21-ата минута домакините изпълниха много хубаво фаул отляво по атаката си от добра позиция. Хакан Чалханоглу центрира, като сервира топката на главата на Леонардо Бонучи, чийто удар от близка дистанция обаче бе отразен от Самир Ханданович.

В 39-ата минута Мауро Икарди бе изведен превъзходно на стрелкова позиция, като преодоля Джанлуиджи Донарума и мушна топката в мрежата му. След намесата на видео технологиите обаче реферът отсъди засада и не зачете попадението.

След почивката Иван Перишич направи чудесен пробив и шутира леко под диагонал. Донарума обаче скочи и закачи топката, която кацна на напречната му греда.

При ответната атака Франк Кеси стреля силно от дистанция, но изкара топката в аут.

В 52-ата минута Перишич, който бе в наказателното поле, получи отляво, но прати топката в аут.

Интер като по чудо не поведе в 56-ата минута. Страхотен пас стигна до Икарди, който можеше да се разпише на празна врата, но изкара топката в аут.

Нов великолепен шанс се разкри пред гостите в 65-ата минута. Марсел Брозович изведе отлично Иван Перишич, той опита да намери Икарди, но Донарума излезе и изби. Последва добавка на Калярдини, която обаче бе в аут.

„Росонерите“ видяха топката в мрежата на своя противник в 68-ата минута, но гол не бе зачетен. Всичко се случи след комбинация между Кеси и Патрик Кутроне. Последният с ефентна задна ножица разстреля Ханданович, но страничният съдия бе вдигнал флага си.

В 77-ата минута Интер изпълни корнер отдясно по атаката си, топката бе центрирана на близката греда, но Донарума излезе и улови.

Интер направи нов сериозен пропуск в продължението на срещата. Топката бе центрирана отдясно към Икарди, който на сантиметри от десния стълб на Донарума засече в страни.

След като си поделиха по точка в 168-о дерби помежду си, Интер заема четвъртото място във временното класиране с 59, а Милан е шести с 51. 

Ето и още резултати: 

Бенвенто - Верона 3:0

Киево - Сасуоло 1:1

Торино - Кротоне 4:1