Удинезе спря неприятната серия от три поредни поражения с победа над Сампдория с 4:0 в двубоя от седмия кръг на Серия А. Три от попаденията паднаха след дузпи, които бяха реализирани от Родриго де Пол, Секо Фофана и Максимилиано Лопес, който в последствие се разписа още веднъж.

В класирането Удинезе се изкачи на 14-ата позиция с 6 точки, докато Сампдория, който записа първа загуба през сезона, слезе на осмото място с 11 пункта.

Дузпа бе отсъдена в полза на Удинезе в 27-ата минута. Реферът видя фаул на Кристиан Пугиони в наказателното поле и посочи бялата точка. Родриго де Пол се нае с изпълнението и бе безпогрешен за 1:0.

Пет минути преди края на редовното време Сампдория остана с човек по-малко. Едгард Барето получи втори жълт картон и напусна игра. В 45-ата минута Фабио Куалярела игра с глава след едно центриране от корнер и насочи топката опасно, но Албано Бициари отрази.

След почивката съставът от Удине получи за втори път в мача право да изпълни 11-метров наказателен удар. В този случай реферът посочи бялата точка, след като прецени, че налице нарушение на Лукас Торейра, който тръгна да отнема топката на нахлул противник, в резултат на което се получи съприкосновение, а играчът на Удинезе падна в пеналта. А Максимилиано Лопес си заложи топката и с десния крак направи 2:0.

Удинезе заформи класира в 85-ата минута. Максимилиано Лопес бе чудесно изведен, чукна топката така, че да прехвърли на Пугиони и се разписа за 3:0.

В петата минута на продължението трета дузпа бе отсъдена в полза на домакините. Майкъл Фабри видя фаул в пеналта срещу Секо Фофана, който нахлу опасно, двама защитници опитаха да го блокират, получи се известно съприкосновение, а футболистът на домакините се строполи. Майкъл Фабри посочи бялата точка, а Секо Фофана хладнокръвно реализира за крайното 4:0.